ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

13 Αυγ 2009

Ασπίδα αλληλεγγύης στους μετανάστες σήμερα στη Μυτιλήνη

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν σήμερα στις 6,30 το απόγευμα οι φορείς και συλλογικότητες υπεράσπισης των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών καλεί όλους τους πολίτες και τη νεολαία του νησιού ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου.

Η επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τις “άθλιες, απάνθρωπες και ντροπιαστικές για τον ανθρώπινο πολιτισμό συνθήκες” στο κέντρο κράτησης της Παγανής “όπου στοιβάζονται σαν τσουβάλια εκατοντάδες εξαθλιωμένοι πρόσφυγες”, καθώς και “πολλές δεκάδες ανήλικα ασυνόδευτα παιδιά που αναγκάζονται να ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες στην Παγανή, αφού δεν μεταφέρονται πια στο Ίδρυμα Θεομήτωρ στην Αγιάσο, που κι αυτό έχει γεμίσει ασφυκτικά”.

"Καμία FRONTEX και καμία επαναπροώθηση δεν μπορεί στην ουσία να εμποδίσει τους εξαθλιωμένους αυτούς ανθρώπους να αναζητούν μια καλύτερη μοίρα απ’ τον πόλεμο, τη φτώχεια, τον ξεριζωμό, που τους επιφυλάσσει το μέλλον στις πατρίδες τους”, σημειώνει και προτάσσει την ανάγκη μιας σύγχρονης μεταναστευτικής πολιτικής, αφού, όπως τονίζει, "ούτε η επαναπροώθηση ούτε οι απελάσεις, ούτε η 'μηδενική ανοχή', μπορεί να είναι λύσεις".


Προτείνει δε: Να ανοίξουν άμεσα τα σύνορα και να επιτραπεί η ελεύθερη διακίνηση των προσφύγων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε ν’ αποφευχθούν και οι ντροπιαστικές για τον πολιτισμό μας σκηνές της Πάτρας. Να ελευθερωθούν άμεσα τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά και να βρεθεί χώρος στο νησί για ανθρώπινη φιλοξενία τους, κατά τα πρότυπα του Ιδρύματος στην Αγιάσο. Να σταματήσουν αμέσως οι επαναπροωθήσεις και οι απελάσεις των προσφύγων και των μεταναστών. Να αποχωρήσει από τα νησιά μας η FRONTEX".

“Όχι στην Ευρώπη φρούριο - Όχι στις απελάσεις”, “Να κλείσουν τα κέντρα κράτησης - Να γίνουν ανθρώπινοι χώροι υποδοχής των προσφύγων και των μεταναστών” είναι τα κεντρικά αιτήματα της συγκέντρωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 μ.μ. μπροστά στα κεντρικά Λύκεια στην αρχή της Ερμού.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα