ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

10 Δεκ 2008

Για την χτεσινή συγκέντρωση και πορεία




Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τους εκατοντάδες μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους και ανέργους που συμμετείχαν εχτές το απόγευμα στην συγκέντρωση στη πλατεία Σαπφούς και τη πορεία στο κτήριο της αστυνομίας. Ο παλμός, η συμμετοχή και η μαχητικότητα του κόσμου ήταν κάτι που δεν έχει προηγούμενο, τα τελευταία χρόνια, για τη Λέσβο.
Η χτεσινή κινητοποίηση σίγουρα θα είναι σταθμός για την ανάπτυξη του κινήματος στη Λέσβο, θα χαραχτεί στην μνήμη των μαθητών και των νέων που συμμετείχαν. Ήταν κάτι που όλοι μας το χρειαζόμαστε.

Καταγγέλλουμε την αψυχολόγητη και προκλητική στάση της αστυνομίας, που για πρώτη φορά στην ιστορία του νησιού, έριξε δακρυγόνα και μάλιστα σε ανήλικα παιδιά, σε μαθητές. Το ότι εχτές το βράδυ δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς, οφείλεται μόνο και μόνο στην ψυχραιμία που έδειξαν οι διαδηλωτές, κάτι που από ότι φαίνεται λείπει από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια έκρηξη της νεολαίας, η οποία έχει βαθιές κοινωνικές αιτίες. Τις αιτίες αυτές, δηλαδή, της νεοφιλελεύθερης πολιτικής των κυβερνήσεων που οδηγεί στην περιθωριοποίηση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Είναι λογικό η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να προσπαθούν να κρύψουν τις αιτίες και τις ευθύνες τους πίσω από τις σπασμένες βιτρίνες και τις φωτιές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμένει στην ανάδειξη της πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης της ΝΔ και του δικομματισμού.

Σε αυτά τα πλαίσια η σημερινή πανεργατική απεργία, η σημερινή συγκέντρωση στο δημοτικό θέατρο και πορεία εμπλουτίζεται με νέο περιεχόμενο.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα