ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

13 Αυγ 2009

H ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτηΕκατοντάδες συμμετείχαμε στην συγκέντρωση και την πορεία που έγινε στο λιμάνι.
Με συνθήματα όπως "“Όχι στην Ευρώπη φρούριο - Όχι στις απελάσεις”, “Να κλείσουν τα κέντρα κράτησης - Να γίνουν ανθρώπινοι χώροι υποδοχής των προσφύγων και των μεταναστών” ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται νωρίς.
Ήταν εκεί διαφορετικές συλλογικότητες, αλλά και φορείς υπεράσπισης των δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών που το προηγούμενο διάστημα (με δυσκολίες είναι αλήθεια) κατάφεραν να συντονίσουν την δράση τους πάνω σε ένα θέμα που ενδιαφέρει όλους.
Η πορεία ξεκίνησε κατά τις 8, από την Ερμού βγήκε στην Πλατεία Σαπφούς και πήρε τον δρόμο της προκυμαίας. Πέρασε μπροστά από το λιμεναρχείο (που από την ταράτσα του μας βιντεοσκοπούσαν λιμενοφύλακες) και έκανε μια μεγάλη στάση στο λιμάνι, εκεί που συνήθως αράζει το πλοίο της Frontex (που... άλλαζοντας το πρόγραμμά του προτίμησε να λείπει)
Ακτιβιστές έγραψαν συνθήματα στην προκυμαία και το λιμάνι, ενώ στην συνέχεια γυρίσαμε στην πλατεία Σαπφούς όπου και διαλυθήκαμε.
Για τα δεδομένα της Μυτιλήνης -μήνα Αύγουστο - ήταν μια μεγάλη πορεία!

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα