ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

13 Σεπ 2007

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για το δικαίωμα σε πλήρη και σταθερή εργασία όλων.

Mε βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για Μάιο στην Λέσβο έχουμε 3.406 ανέργους. Αν και κατά την γνώμη μας αυτός ο αριθμός δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα, είναι ικανός να αποδείξει η ανεργία παραμένει το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα της εργατικής τάξης και των εργαζομένων του νομού μας


Ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αγωνίζεται για το δικαίωμα σε πλήρη και σταθερή εργασία όλων. Υποστηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για υπεράσπιση του 8ωρου και τη θέσπιση 35ωρου – 7ωρου – πενθήμερου χωρίς μείωση αποδοχών και επιδιώκουμε την προώθηση ενός συνεκτικού προγράμματος κατά της ανεργίας με την ενίσχυση της απασχόλησης και μαζικές προσλήψεις στην υγεία, την εκπαίδευση, τις κοινωνικές υπηρεσίες, διεκδικώντας ταυτόχρονα την άμεση πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων σε Σχολεία, Νοσοκομεία, Ταμεία, στηρίζοντας τα αιτήματα των συνδικάτων.
Η αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του μεροκάματου – μισθού, η γενναία αύξηση του χρόνου επιδότησης. η ασφαλιστική κάλυψη των ανέργων στη διάρκεια της επιδότησης καθώς επίσης και ειδικά μέτρα για τους μακροχρόνια άνεργους και τους άνεργους άνω των 50 ετών είναι για εμάς άμεσες διεκδικήσει.
Οι εξελίξεις στο επίπεδο των εργασιακών σχέσεων διαμορφώνουν ένα νέο «μεσαιωνικό» τοπίο εργασίας. Στην ημερήσια διάταξη των κάθε λογής ευρωπαϊκών και κυβερνητικών «μεταρρυθμίσεων» βρίσκονται η «ελαστικοποίηση» της απασχόλησης, οι ευέλικτες μορφές εργασίας, η μερική απασχόληση και ταυτόχρονα οι απλήρωτες υπερωρίες, η ανασφάλιστη εργασία κλπ σε βαθμό που σήμερα τίθεται εκ νέου θέμα ορισμού του απασχολούμενου. Η Ε.Ε. με την Πράσινη Βίβλο της για τις εργασιακές σχέσεις, υπογραμμίζει τη διάθεσή της να μην αφήσει τίποτα όρθιο στον κρίσιμο αυτό τομέα για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης.
Η πλήρης αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων εκτός των άλλων συνδέεται άμεσα και με το ασφαλιστικό σύστημα. Η καταστροφή της υποδομής του συνταξιοδοτικού συστήματος, που μέχρι τις μέρες μας, ήταν το πλήρες ωράριο και το ολόκληρο ημερήσιο ένσημο που το συνόδευε, αποδιαρθρώνει το ασφαλιστικό σύστημα όπως το γνωρίσαμε, διαμορφώνει τους όρους για την εφαρμογή του συστήματος των τριών πυλώνων, που καταργεί ουσιαστικά τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος και παραδίδει την κοινωνική ασφάλιση στην ιδιωτική κερδοσκοπία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύεται να αγωνιστεί μαζί με τους εργαζόμενους για εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, για πλήρες και σταθερό ωράριο εργασίας, για μετατροπή όλων των συμβάσεων έργου ή ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, για θεσμοθέτηση ελάχιστης ασφαλιστικής κλάσης (ένσημο) ίσου με αυτή που αντιστοιχεί στο κατώτερο μεροκάματο-μισθό της ΕΓΣΣΕ
.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα