ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

11 Ιαν 2008

Ερώτηση στη Βουλή για τα αρχαία της Πλαγιάς

Ερώτηση στο υπουργό Πολιτισμού κ. Μ. Λιάπη κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Λεβέντης για τις ξεχασμένες αρχαιότητες στην Πλαγιά της Λέσβου.


Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο βουλευτής, η πλήρης αποκάλυψη και διάσωση των αρχαιοτήτων εκκρεμεί από το 1998. Πρόκειται για δύο θραύσματα από επιτύμβιες στήλες, ένα μαρμάρινο πόδι λιονταριού και τμήματα από κολόνες.
Ακόμη, σημειώνει ότι το 2002 ανακαλύφθηκαν από τις αρμόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες σημαντικότατης αξίας ψηφιδωτά, εμβαδού 40 τ.μ. περίπου, από δάπεδο προφανώς αρχαίο ναού, πάνω στον οποίο κτίστηκε ο υπάρχων και σήμερα ναός της Υπαπαντής. Στα πέντε χρόνια που πέρασαν οι αρχαιολογικές έρευνες επεκτάθηκαν, ενώ δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα εργασιών συντήρησης και διάσωσης των ανευρεθέντων ψηφιδωτών και των άλλων αρχαιολογικών ευρημάτων.
Ακόμη, ο βουλευτής καλεί τον υπουργό Μιχάλη Λιάπη να πάρει τα αναγκαία μέτρα, ώστε τα ψηφιδωτά και τα άλλα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν στην Πλαγιά της Μυτιλήνης να συντηρηθούν, να διασωθούν και να αξιοποιηθούν προς όφελος της ιστορίας της περιοχής και παράλληλα να επεκταθούν οι αρχαιολογικές έρευνες.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα