ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

17 Ιαν 2009

Η νησιωτική πολιτική του κ. Υπουργού Αιγαίου...


"Ένα τρίτο σημείο που θα ήθελα να θίξω αφορά σε ένα έλλειμμα που αισθάνομαι ότι υπάρχει στις δράσεις του Υπουργείου μας, Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίουκαι Νησιωτικής Πολιτικής.
Από την εμπειρία αυτών των τεσσάρων μηνών, που βρίσκομαι στο Υπουργείο έβλεπα πάντα ελλειμματικό το τρίτο σκέλος, τη Νησιωτική Πολιτική δηλαδή. Όμως, αποτελεί πια προτεραιότητά μας, να σκύψουμε πάνω στις γενικότερες δράσεις, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής, την ποιότητα ζωής στο νησιωτικό χώρο. Να προκύψουν δηλαδή συγκεκριμένες, με χρονοδιάγραμμα εφαρμόσιμες και με μετρήσιμο αποτέλεσμα και απόδοση πολιτικές για τη νησιωτική μας πολιτική.
Το πρώτο στοιχειώδες βήμα, που πρέπει να γίνει, είναι η καταγραφή των δεδομένων του νησιωτικού χώρου, έτσι ώστε μετά να προχωρήσουμε στην αξιοποίηση αυτών των δεδομένων, των πληροφοριών και των στοιχείων, για να οργανώσουμε τις πολιτικές μας."

Αυτά είπε ο κ. Παπαληγούρας κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Μυτιλήνη.
Ανακάλυψε δηλαδή ότι η κυβέρνησή του δεν έχει "νησιωτική πολιτική"... Αλλά από εδώ και πέρα θα έχει. .. Αφού μάθει όμως πρώτα πια είναι η κατάσταση στα νησιά. Για αυτό θα κάνει καταγραφή. Για να οργανώσει τις πολιτικές της...
Δηλαδή: Δεν θα κάνει τώρα νησιωτική πολιτική. Τώρα θα εκπαιδευτεί πώς θα κάνει νησιωτική πολιτική.
Με άλλα λόγια: Θα κάνει ότι κάνει, νησιωτική πολιτική!
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Υπουργού.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα