ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

15 Ιαν 2009

Καταλυτική η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στην αλλαγή του αναπτυξιακού νόμου


Ανακοινώθηκε σήμερα ότι αυξάνονται τα ποσοστά της επιπλέον επιχορήγησης στα πλαίσια του αναπτυξιακού νόμου, που αφορούν την Λέσβο και το Β. Αιγαίο. Οι μικρές επιχειρήσεις ουσιαστικά "παίρνουν" το σύνολο του επιπλέον ποσοστού (που φθάνει το 20% - από 7% που ήταν μέχρι σήμερα).

Δεν θέλουμε να "βλογήσουμε τα γένια μας", αλλά η παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την υπόθεση ήταν καταλυτική!
Ο ΣΥΡΙΖΑ (με τους βουλευτές του Γ. Δραγασάκη και Μ. Παπαγιανάκη) κατέθεσε στις αρχές του 2008 αναφορά των τριών επιμελητηρίων του Β. Αιγαίου με την οποία ζητούνταν η τροποποίηση του αναπτυξιακού νόμου.
Στην συνέχεια, με βάση την απάντηση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, με την οποία το υπουργείο ισχυρίζονταν ότι τα ποσοστά χρηματοδότησης ήταν δίκαια, αποδείξαμε τεκμηριωμένα, γιατί πρέπει να αλλάξουν αυτά τα ποσοστά χρηματοδότησης.
Ταυτόχρονα ο βουλευτής μας Γ. Δραγασάκης κατέθεσε ερώτηση στη βουλή, με την οποία ζητούσε την αλλαγή των ποσοστών επιχορήγησης.
Στην βάση της απάντησης του υπουργού οικονομικών, με την οποία "άνοιγε ένα παράθυρο" και όταν ο υπουργός (τότε) Αιγαίου κ. Βουλγαράκης, ο βουλευτής κ. Γιαννέλης και ο νομάρχης κ. Βογιατζής έλεγαν ούτε λίγο ούτε πολύ ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνει με τον αναπτυξιακό, εμείς επιμείναμε για την ανάγκη έντασης της προσπάθειας από όλους τους τοπικούς φορείς.

Μετά από ένα χρόνο και παραπάνω, αυτή η προσπάθεια είχε αποτέλεσμα. Η κινητοποίηση των τοπικών φορέων και η καταλυτική και τεκμηριωμένη υποστήριξη της υπόθεσης από τον ΣΥΡΙΖΑ ανάγκασαν το υπουργείο να αλλάξει τον αναπτυξιακό.
Δεν πρέπει όμως να εφησυχάζουμε.
Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, από την 1/11/2011 τα ποσοστά χρηματοδότησης στα πλαίσια του αναπτυξιακού, αλλά και άλλων προγραμμάτων, θα μειωθούν κατά 10%. Ο ΣΥΡΙΖΑ έγκαιρα έχει κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση με ερωτήσεις τόσο στην Ευρωβουλή, όσο και στην ελληνική Βουλή.

Θα πρέπει οι τοπικοί φορείς να πάρουν και αυτή την υπόθεση στα χέρια τους, έτσι ώστε, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνούν τα νησιά μας να μην στερηθούν πολύτιμους πόρους.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα