ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

8 Ιαν 2009

ΙΔΡΥΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ


Την Κυριακή 11-01-2009 και ώρα 7.00 μμ στο κινηματοθέατρο ΜΑΡΟΥΛΑ (αίθουσα Γκιαλούρη)συνέρχεται η ιδρυτική συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λήμνο. Στη συνέλυση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν, ο αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού Αλέκος Καλύβης και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεωνάς. Ακόμα στη συνέλευση θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου. Την πρόσκληση για τη συνέλευση υπογράφουν οι παρακάτω που αποτελούν και τη προσωρινή τοπική Γραμματεία:
Κώστας Καλλιγερής Α.ΚΟ.Α
Θεόδωρος Μονοκρούσος Ανένταχτος της Αριστεράς
Δημήτρης Παλαιολόγου ΔΗΚΚΙ
Στράτος Σακαλής Συνασπισμός
Θανάσης Σούρης Ανένταχτος της Αριστεράς
Αργύρης Τραμοντάνης Συνασπισμός


H κρίση του χρηματοπιστωτικού συστήματος και το πέρασμα της στην πραγματική οικονομία, έχει διαμορφώσει ένα νέο πολιτικό τοπίο. Ο καπιταλισμός και o νεοφιλελευθερισμόs αποδείχτηκαν κοινωνικά και περιβαλλοντικά καταστροφικοί. Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια για τα φτωχά κοινωνικά στρώματα, τους εργαζόμενους, τις γυναίκες και την νεολαία γίνονται κυρίαρχα χαρακτηριστικά της καθημερινής ζωής.
Ο μονόδρομος του νεοφιλελευθερισμού που επαγγέλλονταν οι ισχυρές κυβερνήσεις του δικομματισμού δημιούργησε καταστροφικά αδιέξοδα.
Οι θεωρίες για το τέλος των ιδεολογιών διαψεύστηκαν.
Και πολύ περισσότερο διαψεύστηκαν οι εξαγγελίες για ανάπτυξη της περιφέρειας και ειδικά των παραμεθορίων περιοχών, όπως το νησί μας, με τις πολιτικές απαξίωσης και εγκατάλειψης των κοινωνικών υποχρεώσεων των κυβερνήσεων στα ιδιωτικά κεφάλαια και στο βωμό του κέρδους.
Σήμερα είναι ευθύνη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς να ξαναφέρει την πολιτική στο προσκήνιο με τη δημιουργία ενός μεγάλου λαϊκού ρεύματος που να είναι σε θέση με ρεαλιστικό και αποτελεσματικό τρόπο, να επιβάλλει λύσεις που θα βάλουν τέλος στο δικομματικό σύστημα και να ξαναδώσει την ελπίδα για καλύτερες συνθήκες ζωής σε όλους.
Μιας Αριστεράς που αντλεί δύναμη από τη σύνδεση της με τα κινήματα, την κοινωνία και τις ανάγκες των εργαζόμενων, που έχει την δυνατότητα να εκφράζει σε πολιτικό επίπεδο αυτές τις ανάγκες και που ξέρει καλά ότι κανένα στρατηγικό σχέδιο δεν μπορεί να προωθηθεί χωρίς την ενεργό συμμετοχή της κοινωνίας.
Όλοι όσοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τις δυνάμεις του δικομματισμού, ανένταχτοι αριστεροί, σοσιαλιστές, οικολόγοι, γυναίκες, νεολαίοι, συλλογικές κινήσεις, καλούνται κρατώντας την αυτονομία τους να δυναμώσουν το ενωτικό μήνυμα του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια ισχυρή πολιτική πραγματικότητα που δεν ταυτίζεται με τον Συνασπισμό, ούτε με το άθροισμα των συνιστωσών του, τις υπερβαίνει, δημιουργώντας μια νέα πρωτότυπη πολιτική ταυτότητα και φυσιογνωμία, έχοντας ως στόχο τον Σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία.
Για τους λόγους αυτούς πιστεύοντας πως είναι αναγκαία η ίδρυση του ΣΥΡΙΖΑ Λήμνου,

Ετικέτες , , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα