ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

6 Ιαν 2009

Το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ


Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την χώρα. Το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ!
Όλο το συντηρητικό τόξο, από τους ακροδεξιούς του Καρατζαφέρη, μέχρι τους νεοσταλινικούς της Παπαρήγα ανακάλυψαν ότι πίσω από την εξεγερμένη νεολαία, τους μαθητές και τους φοιτητές, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. «Οποίος δεν καταδικάζει αυτή την εξέγερση χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων». Αυτό είναι πάνω- κάτω το μήνυμα που σε διάφορους τόνους εκπέμπουν.


Αλλά, «πως να καταδικάσεις τον αδικημένο για τα λάθη του, αν δεν αναζητήσεις πρώτα τρόπους και λύσεις που να δίνουν ελπίδα και να προσκαλούν σε αξιοποίηση των δυνάμεων, που τώρα σπαταλιούνται στην εκτόνωση της πικρίας και της απογοήτευσης, συμβάλλοντας εντέλει στο περαιτέρω ρήμαγμα της ήδη παραπαίουσας, ηθικώς, πολιτικώς και κοινωνικο-οικονομικώς πατρίδας μας;» Κανένας δεν τόλμησε να κατηγορήσει τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, που έγραψε αυτά τα λόγια, ότι χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων. Ο στόχος τους είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το μυωπικό πολιτικό μας σύστημα δεν ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα. Περιορίζεται να ψάχνει εξιλαστήρια θύματα όταν η οργή βγει στους δρόμους. Δεν μπορεί και δεν θέλει να σπάσει τον φαύλο κύκλο της εξαθλίωσης που η οικονομική κρίση, εντείνει ακόμα περισσότερο. Αντίθετα, τώρα θέλει να περάσει και τις συνέπιες της κρίσης στις πλάτες μας. Αυτή η συνεχιζόμενη εξαθλίωση θα κάνει τη κοινωνική κρίση που βιώνουμε, να παίρνει ολοένα και περισσότερο εκρηκτικές διαστάσεις. Τόσο εκρηκτικές, που η σημερινή εξέγερση της νεολαίας, θα φαντάζει μπροστά τους σαν χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Στοχοποιούν σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ γιατί φοβούνται το αύριο. Όταν μαζί με τους μαθητές θα είναι οι γονείς τους, θα είναι οι αγρότες, οι μικροί και μεσαίοι μαγαζάτορες, θα είναι οι εργαζόμενοι. Αυτό είναι που ανησυχεί την ετερόκλητη «ιερή συμμαχία» που έχει συγκροτήσει γύρω της η Νέα Δημοκρατία. Κάνουν σήμερα «μαύρο πρόβατο» τον Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, έτσι ώστε αύριο, να πουν: «αυτοί είναι οι ένοχοι». Γιατί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όπως και η νεολαία, τους αμφισβητεί, δεν είναι μαζί τους. Θα είναι απέναντι τους και αύριο στις κοινωνικές εκρήξεις που έρχονται.
Αυτό το γνωρίζουν και θέλουν να το προλάβουν σήμερα. Οργανώνουν την επίθεση τους με κάθε τρόπο. Και εμείς το γνωρίζουμε καλά. Γιατί η αριστερά σε αυτό τον τόπο έχει ιστορία. Έχει ξαναπεράσει τέτοιες φάσεις.
Η Νέα Δημοκρατία, το Κ.Κ.Ε. και το ΛΑΟΣ βλέπουν ξένα κέντρα, πίσω από την εξέγερση των νέων. Όπως τότε που μίλησαν για κατασκοπία. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., λένε, καλύπτει σωματέμπορους. Όπως τότε, που οι μανάδες των σημερινών παιδιών που βγαίνουν στους δρόμους, οι Λαμπράκισες, φόραγαν μαύρες κάλτσες για να ξελογιάσουν τη νεολαία. Τα βάζουν με τα παιδιά που κρατάνε νεράντζια, όπως τότε, στην εποχή της αποστασίας και των «εκλογών βίας και νοθείας», τα έβαζαν με τους οικοδόμους που βγάζανε τις πλάκες από τα πεζοδρόμια. Σήμερα λένε για αναρχικούς και τότε μιλούσανε για τη διασάλευση της τάξης. Σήμερα λένε για ανεύθυνα παιδιά και για ανεύθυνες πολιτικές δυνάμεις όπως τότε στο Πολυτεχνείο μίλησαν για προβοκάτορες.

Η ιστορία έχει δείξει, ότι σε τέτοιες φάσεις έντασης των κοινωνικών συγκρούσεων, οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, επιλέγουν είτε να ταχθούν με το σύστημα, είτε αποσύρονται και βλέπουν ως θεατές, είτε στηρίζουν τα κοινωνικά δίκαια.
«Η πραγματική λαϊκή εξέγερση δεν θα σπάσει ούτε τζαμαρία» είπε η κ. Παπαρήγα στη Βουλή. Είναι μια ξεκάθαρη δήλωση νομιμοφροσύνης. Δυστυχώς η ηγεσία του ΚΚΕ έχει επιλέξει να είναι με το σύστημα.
«Πρέπει να βρούμε τον κ. Τσίπρα και τον κ. Αλαβάνο να τους πείσουμε να βγάλουν τα κοντά παντελονάκια, να τους πείσουμε ότι δεν είναι μαθητές, ότι πλέον τελειώσαμε με τις μαθητικές διαδηλώσεις και άλλα τέτοια» είπε ο Πάγκαλος του ΠΑΣΟΚ. Σαν τον τρελό του χωριού λέει φωναχτά, αυτά που οι άλλοι μουρμουρίζουν.

Στοχοποιούν το ΣΥΡΙΖΑ γιατί θέλουν από την Αριστερά να κατεβάσει τα παντελόνια. Γιατί φοβούνται την Αριστερά, που μπορεί να τους ανατρέψει τα σχέδια. Αυτή τη φορά όμως, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα