ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

20 Σεπ 2007

Μια πρώτη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Θα συναντηθούμε από αύριο κιόλας στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές της πόλης και στα χωριά, στα σχολεία και στις σχολές για να αγωνιστούμε μαζί για όλα αυτά που μας αξίζουν.


Η Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Λέσβου, κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων στο νομό μας, σημειώνει τα παρακάτω:
Ένα πρώτο στοιχείο είναι ότι ποσοστό που αγγίζει περίπου το 10% των ψηφοφόρων, με διάφορους τρόπους γύρισε την πλάτη στα δύο μεγάλα κόμματα, που σε αυτές τις εκλογές πήραν συνολικά 6859 ψήφους λιγότερους σε σχέση με το 2004. Τα συνολικά ποσοστά που συγκέντρωσαν υπολείπεται κατά περίπου 3 μονάδες από τα ποσοστά που συγκέντρωσαν σε εθνικό επίπεδο. Δεν ισχυριζόμαστε ότι ο δικομματισμός κατέρρευσε, αλλά αυτό το αποτέλεσμα αποτελεί για εμάς ένα πρώτο και ελπιδοφόρο βήμα για την έμπρακτη αμφισβήτηση του.
Ένα δεύτερο στοιχείο που καταγράφουμε, είναι η σημαντική αύξηση των δυνάμεων της αριστεράς, η οποία σήμερα στον νομό μας συγκεντρώνει ποσοστά που συνολικά ξεπερνούν το 18%. Αυτό είναι για όλες τις αριστερές δυνάμεις ένα μήνυμα που εμείς το μεταφράζουμε σε ευθύνη και υποχρέωση να εργαστούμε για να βρουν διέξοδο οι ελπίδες των εργαζομένων της νεολαίας και του λαού μας γενικότερα, που αναζητούν εναλλακτική λύση σε μια ισχυρή ριζοσπαστική ενωμένη αριστερά. Να εργαστούμε για να διευρύνουμε τη μεγάλη συνεργασία της ριζοσπαστικής αριστεράς με το σοσιαλιστικό χώρο αλλά και με τον οικολογικό χώρο.
Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ αύξησαν το ποσοστό τους. Η αύξηση όμως που καταγράψαμε είναι μικρότερη από αυτή που θα θέλαμε και από αυτή που είχαμε σε πανελλαδικό επίπεδο. Αυτό είναι ένα ζήτημα που κάθε συνιστώσα ξεχωριστά αλλά και η Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό μας, πρέπει να μελετήσει σε βάθος έτσι ώστε να βγουν τα αναγκαία συμπεράσματα τα οποία θα μας βοηθήσουν στο μέλλον να είμαστε πιο αποτελεσματικοί. Σε κάθε περίπτωση όμως θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο της Αριστεράς που πίστεψε στο ενωτικό εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ.
Στο σημερινό σημείο καμπής για τον τόπο και για το σύνολο των αριστερών δυνάμεων θα αναζητήσουμε πλαίσια αναφοράς, αλλά και συλλογικής έκφρασης για τους χιλιάδες ψηφοφόρους της αριστεράς που στη μεγάλη πλειοψηφία αισθάνονται την ανάγκη να υπάρχουν και να δρουν ως πολιτικά υποκείμενα στην καθημερινή ζωή κι όχι απλώς ως αριστεροί ψηφοφόροι. Μέσα από την ανάπτυξη των κινημάτων, αλλά και μέσα από την ανάπτυξη νέων μορφών διεκδίκησης της καθημερινότητας.
Ευχαριστούμε τα μέλη, τους φίλους μας που έδωσαν αυτή την εκλογική μάχη.
Θα συναντηθούμε από αύριο κιόλας στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές της πόλης και στα χωριά, στα σχολεία και στις σχολές για να αγωνιστούμε μαζί για όλα αυτά που μας αξίζουν.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα