ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

21 Μαρ 2008

Στις 19 του Μάρτη στην Μυτιλήνη

Η μαζικότητα και πολύ περισσότερο η συμμετοχή στην απεργία ήταν εμφανώς μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.
Η ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ και πρωτοβάθμια σωματεία (ΜΜΕ, δημοσιογράφοι τοπικού τύπου κα.) το ΤΕΕ, φοιτητικοί σύλλογοι κ.α. έκαναν συγκέντρωση στο Δημοτικό θέατρο. Σαφώς περισσότερος κόσμος από την προηγούμενη φορά.

Από συγκέντρωση σε συγκέντρωση όλο και περισσότερες φάτσες που έχουν να κατέβουν χρόνια στο πεζοδρόμιο. Μη ξεχνάμε ότι μέχρι πρότινος ο μόνος που έκανε συγκεντρώσεις ήταν το ΠΑΜΕ, οπότε αναγκαστικά ένας μεγάλος αριθμός κόσμου καθόταν σπίτι του.
Σε αυτήν συμμετείχαν οι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και "εξωκοινοβουλευτικη" αριστερά, συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ κα. Εμφανώς μέσα στον κόσμο και εργαζόμενοι που μέχρι πρότινος συμμετείχαν σε διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ.
Η πορεία τελείωσε με συμβολική κατάληψη του κτηρίου της περιφέρειας. Πανό στα μπαλκόνια της από τα σωματεία και την ΑΔΕΔΥ, κόσμος πολύς από κάτω.
Ήταν μια μεγάλη συγκέντρωση, μια μεγάλη απεργία και κρίμα για μια ακόμα φορά που το ΚΚΕ δεν ήταν εκεί αλλά προτίμησε να μην "μολυνθεί"

Εμείς πάντως δεν πάθαμε τίποτα

Ετικέτες

1 σχόλια:

Ο χρήστης Blogger bear είπε...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνιστήκαμε μέσα από τα συνδικάτα μας. συμμετείχαμε στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις των κλάδων μας κάναμε σαφές πως δεν θα αφήσουμε να περάσει η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.
Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει αγνοώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βρέθηκαν στον δρόμο στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Τετάρτης 19 Μαρτίου και προκαλώντας τελικά το λαϊκό αίσθημα.
Με αυτό το κείμενο στηρίζουμε την πρωτοβουλία για διενέργεια δημοψηφίσματος και καλούμε την, τόσο σίγουρη για τον εαυτό της, κυβέρνηση να παγώσει την διαδικασία όπως προβλέπει το Σύνταγμα και να θέσει το νομοσχέδιο στην κρίση του λαού.
Ο αγώνας αυτός πρέπει να έχει νικητή
κι αυτό είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

www.syriza.gr

21 Μαρτίου 2008 στις 5:23 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα