ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

18 Νοε 2008

Για το εφετείο Β. Αιγαίου


Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει, συμπαραστέκεται και συμμετέχει στην Παλλεσβιακή κινητοποίηση της Τετάρτης για την ίδρυση του εφετείου Β. Αιγαίου στη Μυτιλήνη.
Η υπόθεση της ίδρυσης του εφετείου Β. Αιγαίου, πρέπει να είναι υπόθεση τιμής για όλους μας!
Μια υπόθεση που, ενώ αποτελεί ώριμο αίτημα και συνεχή διεκδίκηση της Λέσβου για πάνω από 70 χρόνια και παρά τις διαχρονικές και επί δεκαετίες διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις διαδοχικών κυβερνήσεων και των τοπικών εκπροσώπων τους, δεν έχει ικανοποιηθεί!
  • Δεκαετίες ολόκληρες έως και σήμερα, ο σκληρός πυρήνας του Ελληνικού κράτους, με διαφορετικά κάθε φορά προσχήματα και δικαιολογίες, στην υπόθεση του εφετείου δεν εκδηλώνει τίποτα άλλο παρά την βαθιά περιφρόνηση του απέναντι στους κατοίκους της Λέσβου.
  • Όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ακόμα και σήμερα, κανένας από τους τοπικούς εκπροσώπους των διαφόρων κομμάτων που κυβέρνησαν την χώρα μας, δεν τόλμησε (έστω και με την μορφή υπαινιγμού παραίτησης) να διαμαρτυρηθεί έμπρακτα για αυτόν τον άθλιο και συνεχή εμπαιγμό που γίνεται σε βάρος του νομού μας και των κατοίκων του.
  • Όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και πρόσφατα, αυτό το αίτημα χρησιμοποιήθηκε για ψηφοθηρικούς σκοπούς. Ατέλειωτος αριθμός κυβερνήσεων και διάφορων τοπικών υποψήφιων και βουλευτών χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν αυτή την δίκαιη διεκδίκηση των Λεσβίων για να υφαρπάξουν ψήφους.
Τώρα έφτασε ο «κόπος στο χτένι».
  • Η ίδρυση του εφετείου Β. Αιγαίου στη Λέσβο, δεν είναι μόνο ένα δίκαιο και ώριμο αίτημα.
  • Για όλους μας είναι η «κόκκινη γραμμή»!
  • Εάν και τώρα δεν ιδρυθεί το εφετείο, πρέπει όλοι όσοι αυτές τις δεκαετίες δεν μας υπολογίζουν, να πληρώσουν τον λογαριασμό που τους αναλογεί!

Φτάνει πια!

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα