ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

19 Δεκ 2008

Το δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι;


Μέλη του "Frontex", του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για τη διαχείριση της επιχειρησιακής συνεργασίας στα εξωτερικά σύνορα των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Μυτιλήνη και πραγματοποιούν έρευνα στο Κέντρο Κράτησης Προσφύγων στην Παγανή.
Την καταγγελεία αυτή την έκανε η "Συνύπαρξη" , που σημειώνει ότι "σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, κατά τις οποίες Βρετανοί αξιωματικοί συνοδευόμενοι από Ιρανό μεταφραστή γνώστη και της αραβικής γλώσσας, βρίσκονται εδώ και μέρες στη Μυτιλήνη, επισκέπτονται καθημερινά τον καταυλισμό μεταναστών - προσφύγων της Παγανής και ζητούν απ τους κρατούμενους να απαντούν ενυπογράφως σε ερωτηματολόγιά τους. Σε ερωτήσεις κρατουμένων από ποια υπηρεσία ή οργάνωση προέρχονται, άφησαν να εννοηθεί ότι εκπροσωπούν την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που όμως από κανέναν δεν επιβεβαιώθηκε. Έτσι φόρεσαν στη συνέχεια περιβραχιόνια της "FRONTEX" ("FRONTEX" είναι η Ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη, που έχει συγκροτηθεί για την ασφάλεια των συνόρων)».

Είναι ένα σοβαρό θέμα για το οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φώτης Κουβέλης, κατέθεσε εχτές κιόλας σχετική ερώτηση στη βουλή

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα