ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

17 Ιαν 2009

Ούτε βήμα πίσω!


Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αποτέλεσε για την ελληνική κοινωνία, και ιδιαίτερα τη νεολαία, τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Η κυβέρνηση των κουμπάρων, των σκανδάλων και των μιζών, η κυβέρνηση του ακραίου νεοφιλελευθερισμού που με τη δήθεν επανίδρυση του κράτους ήρθε για να ολοκληρώσει το έργο του «εκσυγχρονισμού» που είχε ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ, φέρει βαριά την ευθύνη.
Από την πρώτη στιγμή αυτής της αυθόρμητης εξέγερσης της νεολαίας εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ, βρεθήκαμε στο δρόμο, δίπλα σε χιλιάδες πολίτες διαδηλώνοντας την οργή και την αλληλεγγύη μας σε μια κοινωνία που βάλλεται από παντού.

Από την πρώτη στιγμή αναζητήσαμε τις πολιτικές αιτίες που οδήγησαν στην πρόσφατη κοινωνική έκρηξη και διαχωρίσαμε τη θέση μας από λογικές αδιέξοδης βίας προτείνοντας τον μαζικό ενωτικό δρόμο ως τον μόνο αποτελεσματικό.
Απέναντι σε αυτή μας τη στάση κλιμακώθηκε μια επίθεση κατασυκοφάντησης τόσο του πολιτικού χώρου μας όσο και του κοινωνικού κινήματος συνολικά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιστάθηκε αποφασιστικά στην προσπάθεια της κυβέρνησης, συνειδητών και ασυνείδητων προβοκατόρων, του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, του απόντος ΠΑΣΟΚ, αλλά δυστυχώς και του ΚΚΕ, να αποπροσανατολίσει και να τρομοκρατήσει την ελληνική κοινωνία.

Ούτε βήμα πίσω από την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο. Ο αγώνας συνεχίζεται

Σχετικό κείμενο: Αποσπάσματα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα