ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

5 Μαρ 2009

Βαρεμάρα; εμπάθεια;


Τυφλός φανατισμός ή ψηφοθηρία;
Το κράτος αποδεδειγμένα αδυνατεί να προστατέψει την πανίδα, μεταξύ άλλων και από φαινόμενα λαθροθηρίας. Ούτε η πρώτη ανεπάρκειά του ή και έλλειψη βούλησης - διαλέγετε και παίρνετε - είναι, ούτε η τελευταία. Την αδυναμία αυτή έρχονται να καλύψουν οι κυνηγετικές οργανώσεις, καθιερώνοντας εθελοντική εισφορά όλων των κυνηγών για τη λειτουργία σώματος Θηροφυλακής.
Το σώμα αυτό, τα 10 χρόνια που λειτουργεί, έχει να επιδείξει τεράστιες επιτυχίες στη δίωξη της λαθροθηρίας και σε κάθε περίπτωση πολλαπλάσιες αυτών των κρατικών οργάνων, που υποτίθεται ότι κάνουν την ίδια δουλειά.
Θα περίμενε κανείς, ο πετυχημένος αυτός θεσμός και η πρωτοβουλία αυτών που τον δημιούργησαν να επαινείται, ειδικά από όσους έχουν ως σημαία τους τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά. Αμ δε! Ερώτηση μιας κυρίας βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ ονόματι Αμμανατίδου, ζητά να καταργηθεί ο θεσμός, με το απίστευτο επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατόν οι θηροφύλακες να στραφούν κατά των εργοδοτών τους κυνηγών (που προφανώς κατά την ερωτώσα, καίτοι οι ίδιοι δημιούργησαν τον θεσμό και οι ίδιοι τον πληρώνουν από την τσέπη τους, είναι όλοι συλλήβδην λαθροθήρες)! Το ότι τυχόν κατάργηση θα σημάνει μετά βεβαιότητας επιστροφή στο παλαιό καθεστώς της ασυδοσίας, ελάχιστα φαίνεται να ενδιαφέρει την κυρία βουλευτή, μπροστά στη φανατική ή ψηφοθηρική (αυτή ξέρει) υποστήριξη των στερεοτύπων της.
Κι ύστερα σου λένε για τους συντηρητικούς που είναι κολλημένοι και τους «προοδευτικούς» που είναι… ανοιχτόμυαλοι!
Π.Μ.


Αυτά λέει στο χθεσινό Εμπρός και στη στήλη: τα δηκτικά ο Π.Μ.
Και αυτή είναι η ερώτηση της "κάποιας" Λίτσας Αμμανατίδου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα: "Η ασάφεια περί των καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των ιδιωτικών φυλάκων θήρας, εγκυμονεί κινδύνους για την βιοποικιλότητα και την άγρια πανίδα της χώρας".
Θα παρακαλούσαμε τον Π.Μ. να μας εξηγήσει σε ποιο σημείο ακριβώς της ερώτησης διάβασε ότι, με την ερώτηση της η Λίτσα Αμμανατίδου ζητά, να "καταργηθεί ο θεσμός της θηροφυλακής"
Θα παρακαλούσαμε επίσης τον Π.Μ. να μας εξηγήσει ποιά ακριβώς είναι τα "στερεότυπα" που με "φανατισμό" ή εξαιτίας "ψηφοθηρικής" διάθεσης, η ΛίτσαΑμμανατίδου υποστηρίζει με αυτή της την ερώτηση.
Εάν δεν έχουμε σαφή απάντηση, προφανώς έχουμε το δικαίωμα να θεωρήσουμε και εμείς με τη σειρά μας, ότι ο Π.Μ έκανε αυτό το σχόλιο γία έναν από τους παρακάτω λόγους:
1ον: Βαρέθηκε να διαβάσει την ερώτηση και αρκέστηκε σε ότι του είπαν ότι ρώτησε η Λίτσα Αμμανατίδου. Αυτή είναι η καλύτερη περίπτωση. Εάν συμβαίνει αυτό θα πρέπει στο ίδιο σημείο της εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ να κάνει την απαραίτητη διόρθωση.
2ον: Ο Π.Μ. έχει κάποιο πρόβλημα με το ΣΥΡΙΖΑ και βρήκε την ευκαιρία να ξιφουλκίσει: Σε αυτή την περίπτωση εμείς τι να πούμε;. Ας τον κρίνουν οι αναγνώστες της εφημερίδας.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα