ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

30 Αυγ 2009

Σκηνικό τρόμου πάνω από την πόλη...


Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η διοργάνωση του noborder στην Χαραμίδα, παρακολουθούμε μια επίμονη προσπάθεια παραπληροφόρησης της τοπικής γνώμης και δημιουργίας κλίματος φόβου, στην οποία τελικά συμμετέχουν (μέχρι στιγμής) και οι δύο μεγάλες καθημερινές εφημερίδες της Λέσβου.

Χωρίς καν να μπουν στον κόπο να ενημερωθούν περί τίνος πρόκειται (μια απλή επίσκεψη στο κεντρικό site του noborder θα ήταν αρκετή για να πληροφορηθούν για τους σκοπούς και την ταυτότητα του δικτύου), βάφτισαν αρχικά την κατασκήνωση σαν "Παγκόσμια αντιεξουσιαστική δράση για τους πρόσφυγες"
Ακολούθησε το τουλάχιστον "αστυνομικός φαντασίας" άρθρο τοπικής εφημερίδας με τίτλο "Ανθρωπιστικό υλικό… για αντιεξουσιαστές". Εδώ κάποιος μπορεί να διαβάσει ότι: "Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές της Λέσβου εν όψει του διεθνούς κάμπινγκ που οργανώνουν αναρχικοί και αντιεξουσιαστές απ’ όλο τον κόσμο, σε ένδειξη συμπαράστασης στους παράνομους μετανάστες. Εκπλήξεις έκρυβαν, μάλιστα, έρευνες για τον εντοπισμό του έντυπου υλικού της διοργάνωσης, καθώς τέτοιο υλικό βρέθηκε κρυμμένο μέσα σε επτά δέματα που προορίζονταν για… ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες, είχε ζητηθεί δε να τα ξεφορτώσουν από το πλοίο της γραμμής… στελέχη του Λιμενικού Σώματος!"
Με άλλα λόγια η αποστολή με το πλοίο, του σχετικού προπαγανδιστικού υλικού που έγινε από στελέχη του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, καθώς και η παράνομη καταστροφής μέρους του από τους λιμενικούς, παρουσιάστηκε από τα ¨σαϊνια" της τοπικής δημοσιογραφίας, σαν μεγάλο κατόρθωμα. Λες και στην Ελλάδα είναι παράνομη η διακίνηση του! Λες και αυτό το υλικό είναι κάτι σαν "ναρκωτικό" που όμως δεν ξέφυγε από το άγρυπνο βλέμμα των λιμενικών της Λέσβου!

"Αρχισαν τα όργανα:!" Αυτός ήταν ο κεντρικός τίτλος τοπικής εφημερίδας που ήθελε να περιγράψει την αντίδραση πολιτών της Μυτιλήνης στην πρώτη προσπάθεια αποτροπής παρανόμων απελάσεων μεταναστών στο τέλος του Ιούλη.
Εδώ αναπαράγοντας εμφανώς πληροφορίες που ο/η συντάκτης πήρα από τις "αρχές" αναφέρεται ότι "Προπομπό του τι πρόκειται να συμβεί στα τέλη Αυγούστου στο διεθνές κάμπινγκ διαμαρτυρίας αναρχικών-αντιεξουσιαστών στη Χαραμίδα, θεωρούν οι Αρχές ότι αποτελεί το επεισόδιο που σημειώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όταν ομάδα ανιεξουσιαστών, που οι αρχές ανεβάζουν σε 35 με 40 άτομα, εμπόδισαν τη μεταγωγή παράνομων μεταναστών, που κρατούνται στην Παγανή, στο πλοίο «Θεόφιλος» με προορισμό την Καβάλα."

Ο νομάρχη Λέσβου, με την ευκαιρία, ζητά την επέμβαση του εισαγγελέα.
Τι και αν υπήρξε άμεση αντίδραση από τον Δημήτρη Τσούχλη, ότι η συγκεκριμένη ενέργεια δεν έχει καμιά σχέση με το noborder! Οτι σε αυτή δεν συμμετείχαν μόνο αντιεξουσιαστές! Ο/Η συντάκτης του άρθρου, δεν μπήκε καν στον κόπο να διορθώσει τουλάχιστον τον τίτλο του άρθρου.
Η έναρξη του noborder είναι μια ευκαιρία για να εμπλουτιστεί η όλη ιστορία με νέο "φρέσκο" υλικό: Διμοιρίες των ΜΑΤ, συσκέψεις επί συσκέψεων στην Αστυνομική Διεύθυνση, θεωρήθηκε σαν στόχος ακόμα και τα Υφαντήρια, που κάποια στιγμή θα μεταφερθεί η αστυνομική διεύθυνση Λέσβου!

"Κλεφτοπόλεμος χωρίς σύνορα" και "Εξάρχεια η Προκυμαία", "άρχισαν τα όργανα για τους λαθρομετανάστες". Αυτά είναι τα πρωτοσέλιδα των μεγαλύτερων τοπικών εφημερίδων. "
Όσο εντείνονται οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις δυνάμεις των ΜΑΤ στο κέντρο της πόλης και μάλιστα στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, τόσο ενισχύεται το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών για τα όσα πρωτοφανή συμβαίνουν όλες αυτές τις ημέρες στην πόλη."
Ποιες συγκρούσεις; Η τουλάχιστον αψυχολόγητη ενέργεια λίγων ακτιβιστών να σταματήσουν το στρατιωτικό άγημα και η αποτροπή από τα ΜΑΤ της συμβολικής κατάληψης της νομαρχίας!
Αυτή η δράση έδωσε μάλιστα την ευκαιρία στον νομάρχη να ξιφουλκήσει: Μίλησε για ¨επίθεση στο νομαρχιακό Μέγαρο" που στρέφεται ενάντιων των Λεσβίων!!!! "Ξέχασε" προφανώς ο κος Νομάρχης όταν αυτός ο ίδιος, μαζί με αγρότες έκαναν πρίν από χρόνια "λαμπόγιαλο" το κτήριο του Υπουργείου Αιγαίου, σπάζοντας με σιδεροπρίονο την είσοδο!
Με την ευκαιρία βεβαίως να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει συμβολική κατάληψη της νομαρχίας. Μήπως αυτή η δράση μας στρεφόταν, με βάση τη λογική του κ. νομάρχη, κατά του Λεσβιακού λαού;

Κλίμα τρομοκρατίας πάνω στην πόλη. Τα ΜΑΤ παντού οι απλοί πολίτες φοβούνται ότι "οι αναρχικοί θα τα σπάσουν", περιμένοντας συγκρούσεις που δεν έγιναν. Οι εφημερίδες γράφουν ότι "Μάλιστα, αστυνομικές πηγές εκτιμούσαν ότι ίσως η Αστυνομική Διεύθυνση δεχτεί “χτύπημα” στις εγκαταστάσεις της. Την παραπάνω εκτίμηση της Αστυνομίας εντείνουν οι πληροφορίες για παρουσία τούτη την περίοδο στο κάμπινγκ της Χαραμίδας, “μεγάλων ονομάτων” του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου από την Αθήνα. "
Ποίος αλήθεια δίνει αυτές τις πληροφορίες; Ποιός θεωρεί την παρουσία της Γιάννας Κούρτοβικ και του Νίκου Γιανόπουλου από το Δίκτυο ως ¨παρουσία... μεγάλων ονομάτων του αναρχικού χώρου";
Τι και εάν η προχθεσινή πορεία στην Παγανή και μετά στην πόλη ήταν μια μεγάλη ειρηνική πορεία, τι και αν η αστυνομία την σταμάτησε παράνομα.

Τι και εάν προς όλες τις πλευρές οι ακτιβιστές διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει καμιά πρόθεση για "μπάχαλα". Τι και άν όλες οι δράσεις που έχουν γίνει έχουν καθαρά συμβολικό χαρακτήρα. Τι και αν (και) εξαιτίας αυτών των δράσεων γνωστοποιήθηκε σε όλο τον κόσμο το πρόβλημα που λέγεται Παγανή και δρομολογούνται οι όποιες λύσεις δρομολογούνται...
Τι και αν ο ΣΥΡΙΖΑ με διάφορους τρόπους έγκαιρα, αλλά και μέσα και από τον "ΠΟΛΙΤΗ" περνούσε το μήνυμα ότι οι εκδηλώσεις του noborder δεν θα μπορούσαν να έχουν άλλο χαρακτήρα, παρά να είναι ειρηνικές...
.... Στη πόλη έγινε προσπάθεια να στηθεί ένα σκηνικό τρόμου, που πολύ φοβόμαστε ότι θα το βρούμε μπροστά μας και αργότερα!


Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα