ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

10 Οκτ 2007

Η αποτίμηση των αποτελεσμάτων των εκλογών

Η αποτίμηση των αποτελεσμάτων των εκλογών, οι προτεραιότητες και τα μέτωπα πάλης που πρέπει να ανοιχθούν τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς επίσης και η εκλογή της νέας συντονιστικής επιτροπής ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες στην πρώτη μετεκλογική συνάντηση που πραγματοποίησε την Δευτέρα 7/10 στην Μυτιλήνη ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε ξενοδοχείο της πόλης μας.


Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες μέλη και φίλοι των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό μας, αλλά και αρκετοί ανένταχτοι αριστεροί, παραβρέθηκε ο Γιάννης Θεωνάς πρώην ευρωβουλευτής και μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αρχικά έκανε μια αναλυτική παρουσίαση των κεντρικών εκτιμήσεων για το εκλογικό αποτέλεσμα.
Ο Γ. Θεωνάς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες που θα πάρει το αμέσως επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στην κοινωνία, προκειμένου να ανοιχθούν μέτωπα πάλης σε καίρια θέματα όπως είναι ο προϋπολογισμός που θα κατατεθεί στην Βουλή, το ασφαλιστικό και οι μεταρρυθμίσεις του που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ.
Ειδικότερα για το τελευταίο ο Γ. Θεωνάς σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συμμετάσχει στον «διάλογο» που προωθεί η κυβέρνηση, από την στιγμή που βασική επιδίωξη της είναι η απαξίωση και η ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος.
Στην συνέχεια της συνάντησης το μέλος της απερχόμενης επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό μας Διονύσης Καλογήρου - Λουμίτης παρουσίασε της εκτιμήσεις της επιτροπής για το τοπικό εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο όπως τόνισε ήταν κατώτερο «από αυτό που θέλαμε και μπορούσαμε να έχουμε.»
Σαν βασικές αιτίες αυτής της μικρής ανόδου εντοπίσθηκαν οι αδυναμίες που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα οι οποίες συνδέονται με την αδύνατη παρουσία του στα χωριά της Λέσβου, τη μη ύπαρξη υποψηφίου από την Λήμνο, καθώς επίσης και την μη επαρκή με βάση τις ανάγκες συμμετοχή των μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην ανάπτυξη των αγώνων τα προηγούμενα χρόνια για τα προβλήματα των κατοίκων του νομού μας.
Οι παρευρισκόμενοι ο οποίοι στην συνέχεια πήραν το λόγο αφού εξέφρασαν την γενικότερη ικανοποίηση τους από το συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και τον προβληματισμό τους για το αποτέλεσμα στο νομό Λέσβου, τόνισαν την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ αφενός μεν να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη κινημάτων σε θέματα που απασχολούν τους κατοίκους των νησιών μας, και αφετέρου να προχωρήσει άμεσα στην οργανωτική συγκρότηση του.
Ανάμεσα στα θέματα τα οποία προτάχθηκαν και για τα οποία άμεσα πρέπει να παρθούν πρωτοβουλίες από το ΣΥΡΙΖΑ, είναι τα προβλήματα των αγροτών και ειδικότερα αυτή την περίοδο των κτηνοτρόφων, το ενεργειακό, το ακτοπλοϊκό κλπ. Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι αύριο Τετάρτη 10 Οκτώβρη στις 8 το βράδυ στο Δημαρχείο Καλλονής, οργανώνεται συνάντηση κτηνοτρόφων μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συζητηθεί και να καθοριστεί άμεσα η θέση του στα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι στην Λέσβο.
Τέλος στην συνάντηση εκλέχθηκε νέα συντονιστική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό μας.

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα