ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

29 Οκτ 2007

Ο υπουργός με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους κτηνοτρόφους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν έξω από την νομαρχία μέλη του και φίλοι ΣΥΡΙΖΑ με ευκαιρία την παρουσία του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης Α. Κοντού στην Λέσβο.

από την συγκέντρωση στην Νομαρχία

Τις προηγούμενες δύο εβδομάδες, μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησαν περιοδείες σε κτηνοτροφικά χωριά της Λέσβου (Στύψη, Κλειού, Αγρα, Μεσότοπο, Σκαλοχώρι και Συκαμιά). Αυτές οι περιοδείες έγιναν σαν συνέχεια της σύσκεψης που οργανώσαμε στην Καλλονή στις 10 του μήνα.
Ουσιαστικά επιβεβαίωσαν την αρχική εκτίμηση μας ότι δηλαδή ο κίνδυνος κατάρρευσης της κτηνοτροφίας μας είναι μεγάλος. Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο στο οποίο σήμερα στηρίζεται η παραγωγή και η διάθεση του γάλακτος στον τόπο μας δημιουργεί συνεχώς αδιέξοδα. Τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου και η μη ορατή στο άμεσο μέλλον λύση τους, δεν είναι μόνο υπό9εση μιας ομάδας συμπολιτών μας. Αγγίζει και επηρεάζει συνολικά όλους τους κατοίκους τους νησιού μας.
Το πρόβλημα που αναδεικνύεται, είναι το κατά πόσο έχει μέλλον η οικογενειακή κτηνοτροφία στο νησί μας, το πως οι κτηνοτρόφοι θα μπορούν να ζουν από την δουλειά τους και το κατά πόσο οι καταναλωτές έχουν δικαίωμα σε ασφαλή, ποιοτικά και φθηνά προϊόντα.
Κανένα από τα καυτά προβλήματα των αγροτών και ειδικότερα για αυτή την περίοδο των κτηνοτρόφων, δεν συζητήθηκε ουσιαστικά και πολύ περισσότερο δεν μπήκε σε κάποια διαδικασία λύσης του, κατά την διάρκεια της σύσκεψης με υπηρεσιακούς παράγοντες, στελέχη του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και με την παρουσία του υπουργού.
Εκεί, ακούστηκαν και συζητήθηκαν σχεδόν τα πάντα. Δεν ακούστηκε όμως τίποτα από το στόμα του υπουργού για το πρόβλημα της τιμής διάθεσης του γάλακτος, για τις τιμές των ζωοτροφών που συνέχεια ακριβαίνουν, για τα καρτέλ που εκβιάζουν τους κτηνοτρόφους και για τα τυροκομία που ρυπαίνουν το περιβάλλον.
Την ίδια ώρα, κτηνοτρόφοι, συνεταιριστές και άλλα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν κατά την διάρκεια της σύσκεψης παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την νομαρχία. Οι συγκεντρωμένοι, κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Ο νεοφιλελευθερισμός κλέβει τους παραγωγούς, τους καταναλωτές και την κοινωνία. Είναι επικίνδυνος για το περιβάλλον».
Ήταν μια πρώτη ενέργεια, θα ακολουθήσουν και άλλες.

Σε κάθε περίπτωση όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί, ότι η μόνη λύση είναι να πάρουν πρωτοβουλίες οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι.

Είναι η ανάπτυξη ενός ριζοσπαστικού συνδικαλιστικού κινήματος, που θα εκφράζει τα συμφέροντα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, θα αναπτύσσει της συνεργασίες και την κοινή δράση με άλλα κοινωνικά κινήματα και θα ζητά λύσεις τώρα.


Η ελληνική κτηνοτροφία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο εγκατάλειψης
(Ερώτηση Ε.Αμμανατίδου και Γ.Δραγασάκη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης &Τροφίμων)

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα