ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

19 Νοε 2007

Είναι δίκαιος ο αγώνας των κτηνοτρόφων

Ανακοίνωση του ΣυΡιζΑ Αργολίδας για τις κινητοποίησης των κτηνοτρόφων


Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικές τις κινητοποιήσεις των κτηνοτρόφων στο νομό μας και συμπαραστεκόμαστε στα δίκαια αιτήματά τους. Η οργή τους είναι δικαιολογημένη. Η εκρηκτική άνοδος των τιμών των ζωοτροφών, σπόρων, λιπασμάτων, η διαρκώς αυξανόμενη ψαλίδα τιμών παραγωγού και τιμών κτηνοτροφικών προϊόντων που φτάνουν στον καταναλωτή, η πλήρης ασυδοσία των καρτέλ οδηγούν σε αδιέξοδο την ελληνική κτηνοτροφία και σε απόγνωση τους κτηνοτρόφους.

Τα παραπάνω προβλήματα προστίθενται στις χρόνιες ελλείψεις υποστηρικτικών υποδομών ( πρόσβαση σε ποιμνιοστάσια, ηλεκτροφωτισμός, παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών, ασφάλιση ζωικού κεφαλαίου, γεωτεχνική στήριξη).

Η κρίση στον κλάδο της κτηνοτροφίας αποτελεί εθνικό πρόβλημα και μας αφορά όλους. Το μικρό ποσοστό που καταλαμβάνει η κτηνοτροφία στο σύνολο της αγροτικής παραγωγής και οι αυξανόμενες εισαγωγές κρέατος και γάλακτος (δεύτερη μεγαλύτερη δαπάνη για εισαγωγές μετά το πετρέλαιο) χαρακτηρίζουν σαν αποτυχημένες τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν στον αγροτικό και ειδικά στον κτηνοτροφικό τομέα.

Ενώ θα μπορούσαμε σε μεγάλο βαθμό να είχαμε αυτάρκεια στα περισσότερα κτηνοτροφικά προϊόντα, οι πολιτικές των ηγεσιών του υπ. Γεωργίας οδήγησαν και οδηγούν σε μη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της χώρας, σε εγκατάλειψη της κτηνοτροφίας από χιλιάδες κτηνοτρόφους, σε ένταση της εγκατάλειψης της υπαίθρου, σε αμφίβολης ποιότητας εισαγώμενα προϊόντα. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική, και με τη νέα αναθεώρησή της, αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στην χρόνια κρίση της ελληνικής κτηνοτροφίας, ευνοώντας συστηματικά τις βόρειες χώρες της ΕΕ.

Πιστεύουμε πως μια άλλη πορεία στην ελληνική κτηνοτροφία αλλά και συνολικά στην γεωργία, περνά αναγκαστικά μέσα από την οργανωμένη αντίσταση στις πολιτικές της κυβέρνησης και της ΚΑΠ. Μια αντίσταση που δεν πρέπει να βρει μόνους τους κτηνοτρόφους, αλλά ενωμένους με τους αγρότες και τους εργαζόμενους της πόλης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας απαιτεί άμεσα:

Να μπει τέρμα στη δράση των καρτέλ και να στηριχτούν καλύτερες τιμές παραγωγού στα κτηνοτροφικά προϊόντα σε αναλογία με το αυξανόμενο κόστος παραγωγής.
Έκτακτη επιδότηση των τιμών των ζωοτροφών και επιστροφή του ΦΠΑ.
Φτηνά καύσιμα για τους κτηνοτρόφους.
Χωροθέτηση και κατασκευή στο νομό οργανωμένων χώρων σταυλισμού αιγοπροβάτων με οργανική σύνδεση της ζωικής και φυτικής παραγωγής για εξασφάλιση των αναγκαίων ζωοτροφών.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αργολίδας

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα