ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

7 Αυγ 2008

Άθλιες οι συνθήκες κράτησης στο Κέντρο της Παγανής


"Χειρότερες συνθήκες από τους φυλακισμένους βιώνουν οι "φιλοξενούμενοι" στο Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών στην Παγανή". Αυτό τόνισε χθες ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος επισκέφτηκε το Κέντρο της Παγανής και κατόπιν έδωσε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία αναφέρθηκε στις συνθήκες που επικρατούν στην Παγανή.«Οι συνθήκες διαβίωσης είναι από απαράδεκτες έως άθλιες», είπε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. «Ο συγκεκριμένος χώρος ταιριάζει περισσότερο σε ζώα παρά σε ανθρώπους. Είναι ντροπή για τον πολιτισμό της χώρας μας. Οι χώροι είναι βρόμικοι, οι τουαλέτες είναι ελεεινές και μέσα στο χώρο αυτό υπάρχουν παιδιά ηλικίας 4 και 5 ετών. Οι συνθήκες κράτησης είναι χειρότερες και από φυλακές. Σχεδόν απαγορεύεται ο προαυλισμός τους, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο και θεωρείται μορφή βασανιστηρίου. Δεν είναι Κέντρο Υποδοχής αυτό, δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε επίσης την ανάγκη να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία, "ο απλός πολίτης της Μυτιλήνης", ώστε να υπάρξει πίεση για να βελτιωθεί η κατάσταση.
Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε ακόμα την ανάγκη να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας και της Ε.Ε. και να σταματήσει να υπακούει στην πολιτική των ΗΠΑ.
«Δεν μπορεί να προωθείται η ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων και να μην συμβαίνει το ίδιο με τους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά.

«Επικίνδυνη η κυβέρνηση»

Εν συνεχεία και αναφερόμενος σε θέματα εσωτερικής πολιτικής επικαιρότητας χαρακτήρισε "επικίνδυνη" την κυβέρνηση της ΝΔ, λέγοντας ότι «διαλύει εργασιακές κοινωνικές κατακτήσεις ενός αιώνα και πλέον».
Τέλος, απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο προεκλογικής ή μετεκλογικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ. «Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν υπάρχουν συγγενικές πολιτικές μεταξύ των δύο κομμάτων. Αυτές (οι συγγενικές πολιτικές) υπάρχουν μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.

(από την εφημερίδα "Αιολικά νέα" 6/08/08)


Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα