ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

20 Νοε 2008

Εντάξει βρε Γιάννη, αλλά….


Ο οικονομολόγος Γιάννης Τσαμουργκέλης, διδάσκων σήμερα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μεγάλωσε μέσα στη χούντα. «Στα επτά μου χρόνια», λέει, «έζησα τη νύχτα της 21ης Απριλίου»... "με φώναξε ο μέχρι τότε επικεφαλής της ΠΑΣΠ, της παράταξης που παραδοσιακά φύλαγε τη σημαία, ο Φώτης ο Χατζημιχάλης, που είχε διαδεχθεί για λίγο τον Χρήστο τον Παπουτσή, και μου έδωσε τη σημαία..." (από την Ελευθεροτυπία 19-11-2008)
"8 Νοεμβρίου 1985. Κατάληψη του Χημείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φόνο του 15χρονου Μιχάλη Καλτεζά από αστυνομικό στα Εξάρχεια. Επέμβαση των ΜΑΤ με άδεια της «Επιτροπής Ασύλου» (πρύτανης Μιχ. Σταθόπουλος, εκπρόσωπος του ΔΕΠ Δ. Μαυράκης, εκπρόσωπος των φοιτητών Ιω. Τσαμουργκέλης). Βομβαρδισμός του κτιρίου με χημικά, ξυλοδαρμός και σύλληψη 37 νέων." (από την Ελευθεροτυπία 26-11-2006)
"Ο πρώτος επανεξελέγη το 1986, φροντίζοντας παράλληλα να δικαιολογήσει με αρθρογραφία του στον ημερήσιο τύπο τη στάση του. Ο δεύτερος πέρασε σχεδόν απαρατήρητος - μέχρι την καταγγελία του Ανδρέα Παπανδρέου, ένα χρόνο αργότερα, ότι ως γενικός διοικητής της ΔΕΗ «έκανε ένα δωράκι -500.000 000 δρχ.- στον εαυτό του». Ο τρίτος, πιο ευάλωτος, αποδοκιμάστηκε ανοικτά από τη «βάση» του. Στις 10 Δεκεμβρίου 1985, η γενική συνέλευση των φοιτητών του Οικονομικού, μετά από πρόταση των «Συσπειρώσεων» και του «Ρήγα Φεραίου», τον διέγραψε από μέλος του συλλόγου." (από την Ελευθεροτυπία 17-11-1991)

...μην έχουμε τόσο επιλεκτική μνήμη!

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα