ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

31 Αυγ 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ



Οι αγώνες έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα ! Τετρακόσιοι πρόσφυγες αφέθηκαν ελεύθεροι το Σαββατοκύριακο – «Κουρελόχαρτο» η πολιτική της «μηδενικής ανοχής» και των επαναπροωθήσεων που ήθελε να επιβάλλει η κυβέρνηση με τη σύμφωνη γνώμη του ΠΑΣΟΚ



Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου χαιρετίζει τις πολλές εκατοντάδες διαδηλωτών Μυτιληνιών και φιλοξενούμενων που πήραν μέρος στη μεγάλη και ειρηνική διαδήλωση της Παρασκευής έξω από το κέντρο κράτησης της Παγανής και στη συνέχεια στη πόλη της Μυτιλήνης.
Ούτε η αστυνομοκρατία των τελευταίων ημερών, ούτε η προκλητική παρουσία των ΜΑΤ στη πόλη μας και έξω από την Παγανή τη μέρα της διαδήλωσης, δεν απέτρεψαν τους ακτιβιστές του NO BORDER, αλλά και εκατοντάδες πολίτες της Λέσβου να διαδηλώσουν απόλυτα ειρηνικά την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τα ανήλικα παιδιά που κρατούνται αναίτια στη φυλακή της Παγανής.
Διαψεύστηκαν έτσι οικτρά οι Κασσάνδρες που όλες τις μέρες πριν τις κινητοποιήσεις, διέδιδαν πως δήθεν θα υπήρχαν εκτεταμένες συγκρούσεις «αναρχικών» και αστυνομίας, μεταδίδοντας κλίμα φόβου και ανασφάλειας στους κατοίκους. Απομονώθηκαν και όλοι όσοι με προκλητικές ενέργειες, χρησιμοποιώντας ακόμα και την τακτική των «αγανακτισμένων πολιτών – Χρυσαυγιτών», επεχείρησαν με διάφορους τρόπους να δυναμιτίσουν την τοπική κοινωνία, στρέφοντας την ενάντια στους διαδηλωτές και τους μετανάστες. Διαψεύστηκε και ο Νομάρχης Λέσβου, που με τις δηλώσεις του τη μέρα της κινητοποίησης «έριξε λάδι στη φωτιά», θεωρώντας ότι οι κινητοποιήσεις στρέφονται ενάντια στους πρόσφυγες.
Η κινητοποίηση αυτή, όπως και οι παράλληλες εκδηλώσεις που έγιναν στα πλαίσια του NO BORDΕR έφεραν τις πρώτες κατακτήσεις. Η αποσυμφόρηση του Κέντρου Κράτησης στη Παγανή και η μεταφορά ορισμένου αριθμού ανηλίκων στο ΠΙΚΠΑ είναι αποτέλεσμα των κινητοποιήσεων της πίεσης που ασκήθηκε στη κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα, και της παρουσίας στο κέντρο πολλών Οργανώσεων Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων των μεταναστών.
Οι κινητοποιήσεις αυτές δείχνουν και στη τοπική κοινωνία, πως ο μοναδικός δρόμος για την επίλυση των οξυμένων μας προβλημάτων, είναι ο δρόμος του αγώνα. Μόνο βγαίνοντας στους δρόμους και διεκδικώντας λύσεις π.χ. για την αγροτική μας παραγωγή, για την απομόνωση των νησιών, για την ανεργία και την επισφαλή εργασία, για την ακρίβεια και τη καθημερινή μας επιβίωση μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την οριστική νίκη!



v ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ
v ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΠΑΓΑΝΗ – ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Μυτιλήνη 31/8/2009 - Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα