ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

16 Σεπ 2009

Απόλυση των Ρουμπάνη-Στάθη από την "Ελευθεροτυπία" αν "κατεβούν" με το ΣΥΡΙΖΑ

Την απομάκρυνση από την εφημερίδα ''Ελευθεροτυπία'' των Στάθη και Γρηγόρη Ρουμπάνη, λόγω της υποψηφιότητας τους με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε η εκδότρια της εφημερίδας Μάνια Τεγοπούλου. Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του σχήματος, πραγματοποιούνται διαβουλεύσεις με σκοπό την ανάκληση της απόφασης.

Όπως δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό o Γρηγόρης Ρουμπάνης, "στις 01:15 το βράδυ της Δευτέρας του τηλεφώνησε η Μάνια Τεγοπούλου και του ανακοίνωσε πως αν κατέβει με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα απολυθεί από την εφημερίδα", για να λάβει την απάντηση από το δημοσιογράφο πως "είναι συνταγματικό του δικαίωμα να είναι υποψήφιος".

Η ίδια σαφής προειδοποίηση απευθύνθηκε και προς το σκιτσογράφο Στάθη Σταυρόπουλο, ο οποίος -επίσης με τηλεφώνημα της εκδότριας- ενημερώθηκε πως αν εκλέγει βουλευτής θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη θέση του.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, με δηλώσεις του στο ρ/σ Flash, ανέφερε ότι έχουν δρομολογηθεί επαφές στελεχών του κόμματος με την εργοδοσία και γίνονται διαβουλεύσεις προκειμένου να μην «εκδιωχθούν» οι δύο δημοσιογράφοι από τη δουλειά τους εξαιτίας της υποψηφιότητας τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, ο κ. Σκουρλέτης επιβεβαίωσε ότι ο Στάθης κατεβαίνει επικεφαλής Επικρατείας του κόμματος.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την απόλυση του Γρ. Ρουμπάνη από την "Ελευθεροτυπία", "με το απροκάλυπτο επιχείρημα της ιδιοκτήτριας, ότι δεν θέλει τη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ενωτικού συνδυασμού της ριζοσπαστικής Αριστεράς".
Χαρακτηρίζει την απόφαση "απόπειρα πολιτικής φίμωσής τους και κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι», που ισχύει για όλους τους πολίτες", καλώντας όλους τους δημοσιογράφους να αντισταθούν στην απόφαση της κας Τεγοπούλου και την εφημερίδα "να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση απόλυσης του Γρηγόρη Ρουμπάνη και να μην αμαυρώσει την ιστορία της με μια απολύτως αδικαιολόγητη πράξη".
πηγή: TVXS

Διαβάστε τη δήλωση του Γρηγόρη Ρουμπάνη
Διαβάστε την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα