ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

14 Ιαν 2008

Σέρνονται στα δικαστήρια συνδικαλιστές, επειδή στήριξαν συνάδελφο τους.

Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές ελευθερίες!
Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τους διωκόμενους συνδικαλιστές


Με αφορμή τη προσαγωγή σε δίκη την Τρίτη 15/1/08, τεσσάρων συνδικαλιστών της ΕΛΜΕ Λέσβου, με αστήρικτες και αβάσιμες κατηγορίες περί «παράνομης διεξαγωγής εράνου», το γραφείο τύπου της Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, έκανε το παρακάτω σχόλιο.
«Δεν είναι πρώτη φορά που σέρνονται στα δικαστήρια συνδικαλιστές στη Λέσβο στα πλαίσια της άσκησης της συνδικαλιστικής τους δραστηριότητας. Αυτή τη φορά η πλειοψηφία των μελών της Διοίκησης της ΕΛΜΕ Λέσβου, οδηγείται στο εδώλιο του κατηγορουμένου, επειδή ζήτησαν από τους καθηγητές να στηρίξουν οικονομικά ένα συνάδελφο τους συνδικαλιστή για να εφεσιβάλει καταδικαστική γι’ αυτόν πρωτόδικη απόφαση από δικαστική διαμάχη που είχε στα πλαίσια της άσκησης της συνδικαλιστικής του δραστηριότητας.
Η δίωξη αυτή θεωρούμε πως γίνεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση προχωρά σε μια ολομέτωπη επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και στοχεύει εκτός των άλλων στον εκφοβισμό και την περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών και της συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς.
Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τους διωκόμενους συνδικαλιστές και να εντείνουν τη δράση τους, το επόμενο διάστημα, ώστε γι’ άλλη μια φορά, όπως έγινε και με τη συνταγματική μεταρρύθμιση, να ηττηθεί κυβερνητική πολιτική της λιτότητας και του εκφοβισμού.»
Κάτω τα χέρια από τις συνδικαλιστικές ελευθερίες!
Ενωμένοι μπορούμε να νικήσουμε!

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα