ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

28 Αυγ 2008

Επίσκεψη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Λεβέντη, στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης


Περιοδεία στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Λεβέντης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο.Η περιοδεία ξεκίνησε με συνάντηση με τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έκαναν μια αναλυτική παρουσίαση των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζει τόσο το νοσοκομείο όσο και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε αυτό, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.
Ανάμεσα στα θέματα που τονίσθηκαν ιδιαίτερα είναι το κτηριακό, και ειδικότερα η ανακαίνιση της παλαιάς πτέρυγας, η κατασκευή νέας και η δημιουργία νέου σταθμού βιολογικού καθαρισμού, τα οποία είναι έργα πρώτης ανάγκης, και έχουν καθυστερήσει πάρα πολύ με αποτέλεσμα να υπάρχει αδιέξοδο όσον αφορά την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου.
Η μη ύπαρξη σύγχρονου οργανισμού, έχει σαν αποτέλεσμα από την μια πλευρά την έλλειψη μιας σειράς αναγκαίων ειδικοτήτων και κλινικών (μονάδα εμφραγμάτων, τμήμα επειγόντων περιστατικών, μονάδα νεογνών, αιμοδυναμικό κλπ). Από την άλλη υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε νοσηλευτικού και παραϊατρικό προσωπικό.
Στην συνέχεια ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με τον διευθυντή του νοσοκομείου κ. Ψαρόπουλο. Ο κ. Ψαρόπουλος έκανε παρουσίαση των διαφόρων θεμάτων που αφορούν το νοσοκομείο, καθώς επίσης και στις εξελίξεις που υπάρχουν αναφορικά με τον οργανισμό και την επέκταση του.
Ειδική μνεία έγινε για τις αλλαγές στο σύστημα προμηθειών το οποίο όπως σημείωσε και ο Θ Λεβέντης ουσιαστικά οδηγούν τα νοσοκομεία σε παράλυση, από την στιγμή που έχει δημιουργηθεί ένα συγκεντρωτικό σύστημα, με αποτέλεσμα ακόμα και οι ποιο μικρές δαπάνες να πρέπει να εγκρίνονται από την Αθήνα.
Στην συνέχεια ο βουλευτής και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν επίσκεψη στους χώρους του νοσοκομείου, όπου είχαν συζητήσεις με ιατρικό προσωπικό και ασθενής.
Ο Θ. Λεβέντης σε δηλώσεις που έκανε μετά τις συναντήσεις, σημείωσε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Μυτιλήνης, είναι τα ίδια που αντιμετωπίζουν συνολικά όλα τα νοσοκομεία της χώρας. «Δεν υπάρχει ένα ολοκληρωμένο εθνικό σύστημα υγείας, οι πόροι που διατίθενται από τον κρατικό προϋπολογισμό για την υγεία δεν επαρκούν αφού φτάνουν μόνο στο 6% του τακτικού προϋπολογισμού, όταν ο μέσος όρος για τις 25 χώρες της Ε.Ε. αγγίζει το 12%.» τόνισε χαρακτηριστικά. «Και αυτό ακριβώς είναι το ζητούμενο», σημείωσε. «Να πιέσουμε να αυξηθούν οι δαπάνες για την υγεία.»
Ειδικότερα για το νοσοκομείο της Μυτιλήνης, εξέφρασε την άποψη ότι για να μπορέσει να προσφέρει αποτελεσματικές και ποιοτικές υπηρεσίες, είναι αναγκαίος τόσο ο κτηριακός εκσυγχρονισμός και η επέκταση του, όσο και η αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού του. Για το θέμα του προσωπικού σημείωσε ότι χρειάζεται διπλασιασμός, προκειμένου να μπορέσει το νοσοκομείο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τα κοινωνικά θέματα και τα θέματα της υγείας είναι στην πρώτη γραμμή της προτεραιότητας του» σημείωσε ό βουλευτής. «Εχουμε κάνει πολλές παρεμβάσεις στην βουλή, αρκετές από αυτές για τα θέματα του νοσοκομείου και γενικότερα της υγείας στην Λέσβο, είμαστε πάντα στα πλευρό σας, αλλά αυτό δεν φτάνει. Χρειάζεται συντονισμένος αγώνας όλων των εμπλεκομένων προκειμένου τα προβλήματα να βρίσκουν την λύση τους»Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα