ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

20 Νοε 2008

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των κατοίκων της Αγρας του Μεσοτόπου και των Παρακοίλων


Με μεγάλο σεβασμό παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τον αγώνα που κάνουν οι κάτοικοι της Αγρας του Μεσοτόπου και των Παρακοίλων προκειμένου να πετύχουν το αυτονόητο: να φύγει το πεδίο βολής από την περιοχή τους.


Για τρεις ημέρες εκατοντάδες κάτοικοι κατέβηκαν στο δρόμο και εμπόδισαν τον στρατό να κάνει βολές στο πεδίο βολής της Αγρας. Τα σχολειά και τα μαγαζιά κλείσανε κανένας δεν πήγε στην δουλειά του.
Η αρχική άκαμπτη στάση του στρατηγού που είπε "εσείς εδώ και εμείς εδώ και όποιος αντέξει" δεν πέρασε. Τελικά οι βολές δεν έγιναν.
Αυτή η πρώτη νίκη ανήκει σε όλους τους κατοίκους της Αγρας του Μεσοτόπου και των Παρακοίλων.
Εχτές Τετάρτη εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής, έξω από την αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου επέβαλλαν να συζητηθεί το θέµα και απόσπασαν οµόφωνη απόφαση που αναγνωρίζει σαν δίκαιο το αίτηµα τους.
Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη λαϊκή κινητοποίηση στη Λέσβο των τελευταίων ετών. Μια κινητοποίηση που συσπειρώνει πάνω σε ένα ώριμο και δίκαιο αίτημα τους κατοίκους της περιοχής.
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε, υποστηρίχτηκε και οργανώθηκε από τους ίδιους τους κατοίκους και πατάει γερά πάνω στο κοινό αίσθημα όλων. Αυτό είναι ένα μάθημα για όλους μας και πρέπει να το διαβάσουμε καλά.
Δεν μπορούμε όμως να μην σχολιάσουμε αρνητικά την προσπάθεια που φαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη και που στο χθεσινό νομαρχιακό συμβούλιο, ο νομάρχης Λέσβου έδειξε τα πρώτα δείγματα της:
Με επιχειρήματα που δεν στέκουν σε καμιά κριτική ο νομάρχης Λέσβου επιχείρησε όχι μόνο να στρέψει τους κατοίκους όλης της άλλης Λέσβου, εναντίων των κατοίκων της Αγρας του Μεσοτόπου και των Παρακοίλων αλλά ταυτόχρονα να εμφανίσει τον αγώνα των κατοίκων της περιοχής περίπου ως αγώνα που «υπονομεύει το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων». Τέτοιου είδους τακτικές όχι μόνο είναι ανιστόρητες, αλλά μπορεί να γίνουν και επικίνδυνες για την συνοχή της τοπικής μας κοινωνίας.
Πρέπει επίσης να υπογραμμίσουμε τις μεγάλες ευθύνες του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας που επέλεξε ουσιαστικά να έρθει σε σύγκρουση με τους πολίτες, ιδιαίτερα σε μια τόσο ευαίσθητη εθνικά περιοχή.
• Με την ακατανόητη εμμονή του να συνεχίζει να χρησιμοποιεί το πεδίο βολής ενάντια στην εκφρασμένη θέληση τους,
• με δεδομένο το υψηλό αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων που απόδειξαν ότι έχουν την δυνατότητα να ακυρώνουν στην πράξη αυτή την εμμονή του,
• αυτό που στην πράξη καταφέρνει είναι να εμπλέκεται σε μια διαδικασία που τουλάχιστον δεν ωφελεί κανέναν!


Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα