ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

20 Φεβ 2008

Ας μιλήσουμε για την αριστερά που αλλάζει την κοινωνία!


Αγαπητοί φίλοι/ες

Όπως γνωρίζεται οι περισσότεροι στις 14,15,16 Μαρτίου γίνεται στην Αθήνα η πανελλαδική σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ.
Στα πλαίσια της σύσκεψης, κάθε τοπική επιτροπή προετοιμάζει τις συνελεύσεις της.
Εδώ στην Λέσβο προετοιμάζουμε δύο ανοιχτές συνελεύσεις και συγκεκριμένα: στις 2 Μαρτίου, ώρα 11.00’’ στο κινηματογράφο ΑΡΙΩΝ στη Μυτιλήνη και στις 3 Μαρτίου, ώρα 19.00’’ στο Δημοτικό Θέατρο ΚΑΛΟΝΗΣ, με εισηγητές από τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.


Στόχος μας είναι μία επί της ουσίας συζήτηση των προβληματισμών, καθώς και όλων των άλλων που αφορούν στην εσωτερική οργάνωση και λειτουργία του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, για μια εκτίμηση της πολιτικής συγκυρίας και των δυνατοτήτων αποτελεσματικής παρέμβασης κεντρικά και τοπικά.
Για την καλύτερη προετοιμασία των συνελεύσεων – οι οποίες ευελπιστούμε να έχουν μαζικότητα- έχουμε ήδη τυπώσει προσκλήσεις , ένα ανοιχτό γράμμα, το οποίο θα μοιράσουμε, θα στείλουμε με e-mail και θα το δημοσιεύσουμε στα τοπικά ΜΜΕ, καθώς επίσης και μια απλή αφίσα που θα κυκλοφορήσει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Ταυτόχρονα την επόμενη εβδομάδα θα δώσουμε συνέντευξη τύπου, ενώ όλη την βδομάδα σχεδιάζονται και θα υλοποιηθούν περιοδείες στα χωριά και τις γειτονίες της Μυτιλήνης.
Σε αυτή την προσπάθεια χρειαζόμαστε και την υποστήριξη σας (ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε ένα και της κάθε μιας) η οποία πέρα από την ενεργή συμμετοχή σας σε μια από τις δύο συνελεύσεις μπορεί να είναι η παρακάτω
1. Με απλή προώθηση ενός e-mail σε όσους φίλους/ες βλέπουν με συμπάθεια το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ και θα ήθελαν με κάποιο τρόπο να βοηθήσουν
2. Με το να ενημερώσετε προφορικά φίλους και φίλες που δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή
3. Με το να συμβάλλεται στην διακίνηση μερικών προσκλήσεων σε φίλους και γνωστούς σας
4. Όσοι από εσάς έχετε περισσότερο χρόνο, μπορείτε να δηλώσετε την συμμετοχή σας στις περιοδείες – το πρόγραμμα των οποίων θα είναι έτοιμο στο τέλος της εβδομάδας
5. Με άλλους τρόπους που μπορείτε να σκεφτείτε

Ευχαριστούμε
Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο

Ετικέτες

Διαβάστε το πλήρες κείμενο...

15 Φεβ 2008

Μάθε παιδί μου γράμματα…


Το 30% των πτυχιούχων ανώτατης εκπαίδευσης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην απόκτηση μιας σταθερής εργασιακής σχέσης, ενώ ένας στους τέσσερις νέους και νέες με πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ δεν απασχολείται σε αντικείμενο αντίστοιχο των σπουδών του.

Πέντε-επτά έτη μετά την αποφοίτησή το 84% των πτυχιούχων απασχολείται εργασιακώς, αλλά όχι απαραιτήτως με τις επιθυμητές γι΄ αυτό συνθήκες.
Οταν είσαι νέος άνεργος, κανένας δεν σε θέλει στην δουλειά του γιατί δεν έχεις προϋπηρεσία…
Οταν είσαι άνεργος στα σαράντα σου κανένας δεν σε θέλει γιατί για να είσαι άνεργος σε αυτή την ηλικία κάποιο λάκκο έχει η φάβα…
Οταν είσαι μεγάλος σε ηλικία άνεργος κανένας δεν σε θέλει στην δουλειά του γιατί τι να σε κάνει σε αυτή την ηλικία…
Οταν είσαι άνεργος πολλές φορές δεν είσαι ούτε ένας αριθμός στα κατάστιχα του ΟΑΕΔ…

Για αυτό … εμπρός μάρς!
Αριστερά!

Ετικέτες , ,

Διαβάστε το πλήρες κείμενο...

14 Φεβ 2008

Καλή ημέρα η χθεσινή ε;


Γιατί σε τελική ανάλυση όλοι όσοι θέλουν να ζούμε μέσα στην ανασφάλεια, αρχίζουν να αισθάνονται και οι ίδιοι ανασφαλείς!

Καλή ημέρα και στη Λέσβο!.
Γιατί για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα απέργησαν. Συμμετείχαν μαζικά στην ενωτική συγκέντρωση και πορεία που οργανώθηκε από την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ.
Παρά το ότι δεν έγινε κατορθωτό, εξ΄ αιτίας της γνωστής στάσης του ΠΑΜΕ που θεωρεί εαυτόν ως τον θεματοφύλακα του εργατικού κινήματος, να οργανωθεί μια συγκέντρωση και πορεία, εμείς κρατάμε την ουσία!
Καλή ημέρα για όλους μας!

Ετικέτες ,

Διαβάστε το πλήρες κείμενο...

12 Φεβ 2008

Απεργούμε!


Η νέα υπουργός απασχόλησης μπορεί να υποκρίνεται ότι προσανατολίζεται σε “ηπιότερη” μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, όμως το 2008 αποτελεί έτσι κι αλλιώς χρονιά εφαρμογής σημαντικών ρυθμίσεων των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα και Ρέππα.

Το κύμα ακρίβειας αδειάζει τα πορτοφόλια των εργαζόμενων, η φοροεπιδρομή κορυφώνεται, η ανεργία και οι απολύσεις κάνουν θραύση, το ξεπούλημα των λιμανιών, της Δ.Ε.Η. και της Ολυμπιακής προωθείται, ενώ για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας ο Σ.Ε.Β. ισχυρίζεται ότι το 10% που διεκδικούν τα συνδικάτα είναι πολυτέλεια!
Για αυτούς και για άλλους χιλιάδες λόγους αύριο απεργούμε και συγκεντρωνόμαστε στις 11 το πρωί έξω από το Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης!

Ετικέτες ,

Διαβάστε το πλήρες κείμενο...

Το μπακάλικο της γειτονιάς…





Ετικέτες ,

Διαβάστε το πλήρες κείμενο...

11 Φεβ 2008

Παγκόσμια επίθεση στα ανθρώπινα δικαιώματα…


Στρατιωτικές βάσεις, οι περισσότερες των ΗΠΑ, κατακλύζουν όλο τον κόσμο, δίνοντας έτσι μια άλλη διάσταση στην έννοια της κατάκτησης, ενώ από την Βηθλεέμ έως την Μπογκοτά οι πολίτες αντιμετωπίζονται σαν κατακτημένος πληθυσμός από τις αρχές ασφαλείας των κρατών τους!

κάντε Click στον χάρτη

Ετικέτες ,

Διαβάστε το πλήρες κείμενο...

2 Φεβ 2008

Επικήδειοι λόγοι;


Βγαίνουν ένας , ένας και μιλάμε σαν να βγάζουν τον επικήδειο λόγο για την κατάρρευση της λεσβιακής κτηνοτροφίας.
Λες και δεν κυβέρνησαν αυτοί τόσα χρόνια αυτόν τον τόπο, λες και δεν κρατούν αυτοί τόσα χρόνια στα χέρια τους τις τύχες της τοπικής μας κοινωνίας.
Λες και όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνούν έχουν κάνει κάτι για να μη γίνουν οι κτηνοτρόφοι έρμαιο μιας μικρής ομάδας τυροκόμων

Ετικέτες , ,

Διαβάστε το πλήρες κείμενο...