ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

20 Ιαν 2009

Το ΤΕΜΠΜΕ και οι μικρές επιχειρήσεις...


Το νέο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ αποβλέπει, μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, να βοηθήσει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις να σταθούν στα πόδια τους με τη χορήγηση άτοκων δανείων για κεφάλαια κίνησης.
Οι όροι και οι περιορισμοί, όμως, που τίθενται από το πρόγραμμα καθώς και η απαράδεκτη στάση των τραπεζών, το έχουν καταστήσει στην πράξη ανεφάρμοστο και στην ουσία δώρο-άδωρο.

Ειδικότερα από το πρόγραμμα αποκλείονται στην πράξη πλήρως ιδιαίτερα οι πολύ μικρές επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης, λόγω έλλειψης ρευστότητας, αν και είναι αυτές που το έχουν περισσότερο ανάγκη.
Όροι που τίθενται στο πρόγραμμα ως προϋποθέσεις συμμετοχής των μικρών επιχειρήσεων, ιδίως τα τρία συνεχή χρόνια κερδοφορίας, η εξαίρεση νεοσύστατων, μέχρι τριών χρόνων, επιχειρήσεων κ.α, αποτελούν ανυπέρβλητα εμπόδια στη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων που χρήζουν άμεσης ανάγκης διευκόλυνσης για να μην κλείσουν και να διατηρήσουν τις θέσεις απασχόλησης.

Οι τράπεζες, παρά τη «χαριστική» ενίσχυσή τους με 28 δις ευρώ, εκβιάζουν και εκδηλώνουν απροθυμία υλοποίησης στην πράξη του προγράμματος, μη θέλοντας να αναλάβουν και το παραμικρό εύλογο «ρίσκο» στη χορήγηση δανείων.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα