ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

26 Ιαν 2009

Το Σκαλοχώρι και τα ...πράσινα άλογα...


Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι στο Σκαλοχώρι διεκδικώντας κάτι απλό: Ενα από τα μοναδικά ποτάμια με νερό που έχει απομείνει στο νησί να πάψει να χρησιμοποιείται σαν βόθρος για τα λύματα του κάθε μεγάλο-τυροκόμου.
"επί είκοσι χρόνια οι τυροκομικές μονάδες της περιοχής γειτονικών κοινοτήτων μολύνουν τον ποταμό Βούλγαρη με τα τυροκομικά τους απόβλητα με την ανοχή των υπηρεσιών, των εκάστοτε Δημάρχων και Νομαρχών, αλλά και τη δική μας χλιαρή αντίδραση. Η νέα οικολογική καταστροφή που άρχισε να συντελείται στον παραπόταμο της Κάτω Πέτρας είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι..."

"...Η στάση της πολιτείας και των υπηρεσιών της μας εξοργίζει. Οι αρμόδιοι για την προστασία του περιβάλλοντος απόντες, αλλά τα οικονομικά συμφέροντα και η ρύπανση παρόντα. Έχουμε αργήσει, αλλά ας ξεκινήσουμε τώρα ζητώντας τα αυτονόητα και αυτοδίκαια...", λένε στην απόφαση της συνέλευσής τους.
Να δούμε τι θα απαντήσει ο λαλίστατος κος Νομάρχης, που κατά τα άλλα κόπτεται για το περιβάλλον, υποσχόμενος ότι θα κάνει "πράσινη" την καρδιά του Αιγαίου....

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα