ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

25 Ιαν 2009

Εκδήλωση για τους πρόσφυγες στο Μόλυβο


"Δεν μας αφήνουν να έλθουμε, δεν μας αφήνουν να μείνουμε, δεν μας αφήνουν να φύγουμε.

Μ' αυτά τα λόγια ο Αφγανός πρόσφυγας Μοχαμεντίν Μαϊέμ περιέγραψε με γλαφυρό τρόπο το καθεστώς που υπάρχει στην Ελλάδα με τους πρόσφυγες που έρχονται στη Λέσβο από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια.
Η εκδήλωση που έγινε το Σάββατο βράδυ24/1 στο Μόλυβο, για τους πρόσφυγες με πρωτοβουλία της δραστήριας κινηματογραφικής Λέσχης του Μολύβου τα είχε όλα :
Αποκαλυπτικά ντοκυμαντέρ του TVXS.gr με το δημοσιογράφο Μάριο Διονέλλη (Από τις Βρυξέλλες στην Παγανή και Τα κοράκια της Λέσβου), εκπροσώπους μη κυβερνητικών οργανώσεων υπεράσπισης των δικαιωμάτων των προσφύγων, αλλά και το κυριότερο έδειξε την ευαισθησία μεγάλου τμήματος του ντόπιου πληθυσμού να συμπαρασταθούν ηθικά και υλικά σ' αυτούς τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους για μια καλύτερη ζωή.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Δήμου Μολύβου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε η Κινηματογραφική Λέσχη Μολύβου για τους πρόσφυγες της Λέσβου. Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο Δήμαρχος Μήθυμνας κ. Στέλιος Καραντώνης. Βασικό στοιχείο που εκφράστηκε στην εκδήλωση ήταν η διάθεση των απλών πολιτών που κατοικούν στο Μόλυβο, στη Σκαμιά, στη Καλλονή και στα υπόλοιπα γύρω χωριά, να στηρίξουν με κάθε τρόπο (ηθικά και υλικά) τους ανθρώπους αυτούς, δίνοντας τους τροφή, στέγη, αγάπη και περίθαλψη, πολλές φορές ακόμα και κόντρα σε νομοθεσίες που υψώνουν τείχη ανάμεσα σε εμάς και σ' αυτούς τους ανθρώπους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Παπα - Στρατής που με μια ομάδα συμπολιτών του στη Καλλονή καταβάλλει φιλότιμες προσπάθειες για να βοηθήσει τους πρόσφυγες που κατά δεκάδες φτάνουν εξαθλιωμένοι στις ακτές του νησιού μας.

Στην εκδήλωση τονίστηκαν από πολλούς ομιλητές οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν σήμερα στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Παγανή και επισημάνθηκε απ' όλους η ανάγκη ενός νέου σύγχρονου κέντρου, που δεν θα είναι φυλακή, αλλά χώρος υποδοχής με ανθρώπινες υποδομές. Το κέντρο στη Παγανή δεν παίρνει από διορθώσεις. Πρέπει να κλείσει ειπώθηκε χαρακτηριστικά!
Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκε ραντεβού απ' όλους για την επόμενη Πέμπτη ώστε να συντονιστούν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, στη κατεύθυνση στήριξης των προσφύγων.

Ετικέτες , ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα