ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

3 Σεπ 2009

Εμπαίζουν τους μετανάστες Eκκλησία και Υπουργείο Υγείας

Με την αρωγή του Δήμου Πειραιά βρέθηκε τελικά προσωρινή λύση για τους 30 μετανάστες ηλικιωμένους και γυναικόπαιδα που έφτασαν το πρωί της Τετάρτης από την Παγανή της Μυτιλήνης. Για εμπαιγμό καταγγέλλουν την εκκλησία και το υπουργείο Υγείας οι φορείς και κοινωνικές οργανώσεις που βρέθηκαν το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά.

Τόσο οι Γιατροί του Κόσμου, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του βουλευτή του Θοδωρή Δρίτσα αλλά και η Αφροδίτη Αλ Σάλεχ και άλλοι εκπρόσωποι κοινωνικών οργανώσεων καταγγέλλουν πως παρά τις δεσμεύσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος πως θα συνδράμει τους πρόσφυγες που θα κατέφθαναν με το προγραμματισμένο δρομολόγιο του πλοίου «Μυτιλήνη» εντούτοις δεν εμφανίστηκε κανένας, ενώ δεν υπήρξε και καμία ανταπόκριση στις συνεχείς εκκλήσεις βοήθειας για τους περίπου 30 ανθρώπους μεταξύ των οποίων και υπέργηροι, γυναίκες, μία έγκυος, ένα βρέφος 15 ημερών και αρκετά δίχρονα και τρίχρονα παιδιά.


Για «κοροϊδία» από το υπουργείο Υγείας μιλούν όσοι παρακολούθησαν τις διαπραγματεύσεις για την περίθαλψη των προσφύγων καθώς επί ώρες οι αρμόδιοι του Υπουργείου ζητούσαν γραπτές αιτήσεις και δικαιολογητικά για να εξετάσουν το αίτημα στέγασής τους. Αν και ακολουθήθηκαν όλες οι διαδικασίες τελικά το υπουργείο αρνήθηκε να παράσχει βοήθεια επικαλούμενο το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι δεν έχουν υποβάλει ακόμα αίτηση ασύλου, κάτι το οποίο όμως εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να γίνει εφόσον οι αιτήσεις υποβάλλονται μόνο στην Αθήνα και αυτοί ήρθαν μόλις σήμερα.

Τελικά η προσωρινή λύση δόθηκε μετά από παρέμβαση των αντιδημάρχων Πειραιά κ.κ. Χρυσοφάκου και Μπενέτου καθώς αποφασίστηκε η κάλυψη των εξόδων διαμονής 30 ατόμων σε ξενοδοχείο για τις τρεις πρώτες ημέρες, μέχρι να βρεθεί μια μονιμότερη λύση στέγασης και περίθαλψής τους.

Συνολικά, το πρωί στον Πειραιά έφτασαν 270 μετανάστες από την Παγανή, οι οποίοι (εκτός των ανημπόρων) αφέθηκαν ελεύθεροι με την υποχρέωση να εγκαταλείψουν την χώρα σε 1 μήνα. Για σήμερα Τετάρτη έχει προγραμματιστεί η αναχώρηση ακόμα 100 μεταναστών από την Μυτιλήνη, οι οποίοι αναμένεται να φτάσουν στον Πειραιά στις 6 το πρωί της Πέμπτης.


Παρακολουθήστε πλάνα και δηλώσεις από τον Περαιά κατά την άφιξη των μεταναστών. (από το tvxs)

Διαβάστε την ανακοίνωση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Ετικέτες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα