ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

22 Νοε 2008

Ο προϋπολογισμός του 2009...


1. Προβλέπει πρόσθετους αυξημένους φόρους πάνω από 7 δις ευρώ, τους οποίους θα πληρώσουν κατά κύριο λόγο τα πλατιά λαϊκά στρώματα.
2. Συνεχίζει και κλιμακώνει την σκληρή λιτότητα σε μισθούς και συντάξεις, σε μια περίοδο που τα εισοδήματα αυτά καταρρέουν από τον υψηλό πληθωρισμό και την καλπάζουσα ακρίβεια.
3. Προβλέπει απόλυτη μείωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ (- 8,8%), πράγμα που θα επιφέρει τη χαριστική βολή στην ανάπτυξη.
4. Καθηλώνει τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία ως ποσοστό του ΑΕΠ, την ώρα που οι ανάγκες και τα προβλήματα σε αυτούς τους χώρους παίρνουν όλο και πιο εκρηκτικές διαστάσεις.
5. Διατηρεί σε υπέρογκα ύψη τις δαπάνες για άμυνα και εξοπλισμούς, οι οποίες, είναι εφάμιλλες σχεδόν των δαπανών για την Παιδεία και υψηλότερες από τις δαπάνες για την Υγεία.

Η κυβέρνηση εν μέσω βαθιάς και κλιμακούμενης καπιταλιστικής κρίσης, κατέθεσε ένα προϋπολογισμό για το 2009 που σπρώχνει την οικονομία στην ύφεση και την κοινωνία στην απόγνωση και τον εφιάλτη. Την ώρα που προσφέρει απλόχερα 28 δις στις Τράπεζες, φτιάχνει έναν προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας, κοινωνικής αναλγησίας και οικονομικής καθίζησης.

Σχετικά κείμενα:
Προσχέδιο Προϋπολογισμού 2009 - Ένας ακόμα νεοφιλελεύθερος αντιλαϊκός και αναξιόπιστος προϋπολογισμός ενόψει. Εισήγηση του Γιάννη Θεωνά που εγκρίθηκε από την Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Προϋπολογισμός του 2009 από το ΥΠΟΙΟ

Ετικέτες , ,

1 σχόλια:

Ο χρήστης Anonymous http://abebedorespgondufo.blogs.sapo.pt/ είπε...

I like your blog.
Paulo
Portugal

22 Νοεμβρίου 2008 - 12:51 π.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα