ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

13 Νοε 2008

Αλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε!

Σχόλια της επιτροπής υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου στην απάντηση έδωσε πρόσφατα το ΥΥΚΑ σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Λεβέντης σχετικά με τα προβλήματα του νοσοκομείου Μυτιλήνης .


1. Για την ανέγερση νέας πτέρυγας στο Νοσοκομείο, τον εκσυγχρονισμό του παλαιού κτιρίου και τη δημιουργία νέου σταθμού βιολογικού καθαρισμού:
ΣΧΟΛΙΟ- Το υπουργείο αναφέρει σωστά, ότι τα έργα είναι ώριμα, όμως από πού απορρέει η βεβαιότητα ότι θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ όταν τα έργα έχουν προϋπολογισμό 25.000.000 € και το σύνολο των δαπανών για την υγεία στο ΕΣΠΑ Βορείου - Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης είναι 48 εκ €;

2. Για τη δημιουργία νέου Οργανισμού του Νοσοκομείου:
ΣΧΟΛΙΟ – Είναι γνωστό ότι ο νέος οργανισμός που πρότεινε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης εγκρίθηκε από ΔΥΠΕ, ΥΥΚΑ και ΚΕΣΥ και εκκρεμεί πάνω από ένα χρόνο η έγκριση στο Υπ. Οικονομικών, το ερώτημα είναι γιατί δεν εγκρίνεται από το Υπ. Οικονομικών; Παλαιότερα μας έλεγαν ότι θα γίνει συνολική μεταρρύθμιση και για αυτό δεν θα αλλάξουν μεμονωμένοι οργανισμοί νοσοκομείων, όμως τον τελευταίο καιρό έγιναν νέοι οργανισμοί στα νοσοκομεία Χίου, Λήμνου κ.α.

3. Για τη κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό;
ΣΧΟΛΙΟ- 1 Η απάντηση του ΥΥΚΑ είναι ψευδής γιατί:
Παραποιεί την πραγματικότητα μαγειρεύει τα γεγονότα με αποτέλεσμα τα νούμερα να ευημερούν. Αναφέρει ότι «την τελευταία 5ετία έχουν γίνει 85 προσλήψεις» ενώ στην πραγματικότητα προσελήφθηκαν 58 (αναγραμματισμός;) και αποχώρησαν 62. (57 σύνταξη,
4 παραίτηση, 1 θάνατος)
ΣΧΟΛΙΟ- 2 Η απάντηση του ΥΥΚΑ είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε γιατί:
i. Μιλά για «συνδρομή του εποχικού προσωπικού των προγραμμάτων stage κλπ» ενώ στην πραγματικότητα προσπαθεί με αυτού του τύπου προσωπικό να καλύψει τις ανάγκες του Νοσ. Μυτιλήνης.
ii. Αναφέρεται στον υπό σύσταση οργανισμό όταν δεν καλύπτονται ούτε οι κενές θέσεις του υφισταμένου οργανισμού πχ σε βοηθητικό νοσηλευτικό προσωπικό, εστίασης, παραϊατρικό κλπ.
iii. Δεν γίνεται αντικατάσταση γιατρών που φεύγουν από το Νοσοκομείο ή συνταξιοδοτούνται. Πχ: Η ΜΕΘ είχε 4 ιατρούς και σήμερα έχει μόνο 2. Εδώ και 6 χρόνια δεν έχει καλυφθεί θέση παθολόγου που έχει συνταξιοδοτηθεί έτσι οι ιατροί της Α παθολογικής έχουν ξεχάσει εδώ και πολλά χρόνια τι θα πει άδεια και πολλά άλλα παραδείγματα.

4. Για την ίδρυση και λειτουργία Μονάδας Εμφραγμάτων, Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, Μονάδας Νεογνών, Αιμοδυναμικό, Ογκολογικό, Γαστρεντερολογικό, Αιματολογικό, κατ΄οίκον νοσηλεία ασθενών και βιολογικής και ψυχολογικής απεξάρτησης από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά:
ΣΧΟΛΙΟ -1. Η απάντηση του ΥΥΚΑ είναι προκλητική γιατί δείχνει να αγνοεί ότι ένα νέο τμήμα όπως η Μονάδα εμφραγμάτων εκτός του εξοπλισμού και της χωροθέτησης πρωτίστως χρειάζεται το έμψυχο υλικό δηλαδή ιατρούς και Νοσηλευτικό προσωπικό.
ΣΧΟΛΙΟ -2 Ο παιδοψυχίατρος που έστησε το Παιδοψυχιατρικό έφυγε ήδη στην Αθήνα. Το ΥΚΚΑ τι θα κάνει; Θα προσλάβει «επίκουρο» ψυχίατρο, όπως του έχει ζητηθεί;

5. Για τη προμήθεια Μαγνητικού και νέου Αξονικού Τομογράφου:
ΣΧΟΛΙΟ-. για τον Μαγνητικό δεν γίνεται ούτε κουβέντα από το ΥΥΚΑ όσο για τον Αξονικό αυτό που συμβαίνει είναι ότι εκκρεμεί προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας που μέχρι τέλος της χρονιάς θα έχει εκδικαστεί αν είναι θετική η απόφαση θα προχωρήσει ο διαγωνισμός.

6. Για την ένταξη όλων των υπηρεσιών του Νοσοκομείου σε μηχανογραφικό σύστημα:
ΣΧΟΛΙΟ-. Πάλι το ΥΥΚΑ είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε γιατί αναφέρεται μόνο στην μηχανοργάνωση των Διοικητικών υπηρεσιών και όχι στο σύνολο των υπηρεσιών του νοσοκομείου (Ιατρική, Νοσηλευτική, Τεχνική και στη συνεργασία των υπηρεσιών μεταξύ τους).
-Η Μηχανοργάνωση των Διοικητικών υπηρεσιών ουσιαστικά είναι ένα μικρό κομμάτι στο κύκλο των υπηρεσιών και εργασιών που πρέπει να μηχανοργανωθούν.
-Ουσιαστικά και η μηχανοργάνωση των Διοικητικών υπηρεσιών είναι στον αέρα και δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα γιατί το πακέτο του software και η εταιρεία που το υποστηρίζει είναι εντελώς αναξιόπιστα.

7. Για την αύξηση των κονδυλίων που δίδονται στο Νοσοκομείο, ώστε να αυτά να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες του και να μην επιβαρύνεται με χρέος το Νοσοκομείο:
ΣΧΟΛΙΟ-. Από το ΥΥΚΑ δεν γίνεται ούτε κουβέντα.


ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ



Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα