ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

22 Ιαν 2008

Η κατάρρευση των χρηματιστηρίων ορατή όψη της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης


Η «μαύρη Δευτέρα» των διεθνών Χρηματιστηρίων είναι μόνο μια από τις ορατές όψεις της υπό εξέλιξη διεθνούς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, η οποία έχει ως επίκεντρο τη διαγραφόμενη ύφεση στην αμερικάνικη οικονομία και ως κύρια αιτία της την υπερσυσσώρευση κεφαλαίου σε ελάχιστα χέρια και την αχαλίνωτη κερδοσκοπία στις διεθνείς αγορές.

Διαβάστε τη δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου σχετικά με τη χρηματοπιστωτική κρίση και την Αριστερά.
Διαβάστε επίσης σχετική δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη , βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ καθώς επίσης και παλαιότερο άρθρο του στην εφημερίδα Αυγή.
Αν θέλετε να παρακολουθήσετε από την αρχή την πορεία της κρίσης, υπάρχει μια ενδιαφέρουσα ανάλυση σε συνέχειες στο indymedia με τίτλο: Στα πρόθυρα παγκοσμίου οικονομικού κραχ
Εδώ θα βρείτε την τελευταία (17 σχετική ενημέρωση) ενώ αν επακολουθήσετε τις σχετικές συνδέσεις που βρίσκονται στην αρχή κάθε ανάρτησης θα μπορέσετε να διαβάσετε όλα τα σχετικά κείμενα.
Τέλος εάν θέλετε να μάθετε πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα και πώς παράγεται όλο αυτό το χρήμα που υπάρχει γύρω μας, δείτε αυτό το εκπληκτικό video με τίτλο: Money as dept.



To video είναι στα αγγλικά και αυτό είναι το πρώτο μέρος του.
Το δεύτερο μέρος
Το τρίτο μέρος
Το τέταρτο μέρος
Το πέμπτο μέρος

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα