ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

17 Ιαν 2008

Μέχρι πότε οι κτηνοτρόφοι θα αφήνουν την κατάσταση να διαιωνίζεται;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, έγκαιρα από τον Οκτώβρη κιόλας, είχε επισημάνει τα προβλήματα και είχε καλέσει τους κτηνοτρόφους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.


Είμαστε στην αρχή της κτηνοτροφικής περιόδου και οι κτηνοτρόφοι της Λέσβου βρίσκονται πάλι σε αδιέξοδο.
Αφού έφτασε πάλι ο «κόμπος στο χτένι» τώρα γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων. Όχι για να λυθεί ριζικά το πρόβλημα της διάθεσης του γάλακτος, αλλά για να βγάλουμε όπως – όπως τη χρονιά.
Οι λύσεις που προβάλλουν, για ακόμα μια φορά, είναι απελπιστικά λίγες. Όσες ακριβώς ήταν και πέρυσι, όσες ακριβώς θα είναι και του χρόνου. Και θα τις ξαναβρούμε μπροστά μας του χρόνου! Μέχρι τελικά κάποια στιγμή να μην υπάρχει πρόβλημα, γιατί θα πάψει να υπάρχει κτηνοτροφία στη Λέσβο.
Μέχρι πότε όμως οι κτηνοτρόφοι θα αφήνουν αυτή την κατάσταση να διαιωνίζεται;
Μέχρι πότε θα βρίσκονται όμηροι στα χέρια των εμπόρων;
Μέχρι πότε θα αφήνονται στα χέρια των «τοπικών παραγόντων» που «ευαισθητοποιούνται» την τελευταία στιγμή;

Για μια ακόμα φορά λέμε: Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει!
Προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να πάρουν πρωτοβουλίες οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι. Γιατί πια είναι φανερό ότι δεν μπορούν να περιμένουν από κανέναν άλλο!
Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να αναδείξουν στην πράξη νέους – δικούς τους – τρόπους οργάνωσης του κυκλώματος παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων τους. Αξιοποιώντας τις συνεταιριστικές τους οργανώσεις, το συνεταιριστικό κίνημα και το παραγωγικό δυναμικό που τους ανήκει. Που σήμερα απαξιώνεται. Αναπτύσσοντας συνεργασίες και δίκτυα με τους καταναλωτές των πόλεων, τις οργανώσεις και τα κινήματα τους!
Διεκδικώντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη πολιτικών για τη στήριξη των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων και τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση της ΚΑΠ. Σε σύνδεση και συνεργασία με τα αντίστοιχα κινήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Μια λύση σε τέτοια κατεύθυνση, εγγυάται την συνολική λύση του προβλήματος της κτηνοτροφίας στη Λέσβο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, έγκαιρα από τον Οκτώβρη κιόλας, είχε επισημάνει τα προβλήματα και είχε καλέσει τους κτηνοτρόφους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Είχαμε τότε επισημάνει πώς: «για το πρόβλημα της διάθεσης του γάλακτος αυτή την χρονιά, είμαστε αλληλέγγυοι και θα καλύψουμε πολιτικά τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουν οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι προκειμένου να προστατεύσουν την παραγωγή τους ανοίγοντας τις κλειστές συνεταιριστικές μονάδες».

Αυτή είναι η μόνη λύση που υπερασπίζεται σήμερα την αξιοπρέπεια τους!

Δείτε σχετικό video της Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα