ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ

14 Νοε 2008

Ενα μάθημα για όλους μας


Για τρεις ημέρες εκατοντάδες κάτοικοι από την Αγρα και τον Μεσότοπο κατέβηκαν στο δρόμο και εμπόδισαν τον στρατό να κάνει βολές στο πεδίο βολής της Αγρας. Τα σχολειά και τα μαγαζιά κλείσανε κανένας δεν πήγε στην δουλειά του.

Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι πρόκειται για την μεγαλύτερη λαϊκή κινητοποίηση στη Λέσβο των τελευταίων ετών. Μια κινητοποίηση που ενώ δεν προετοιμάστηκε ουσιαστικά πάνω από δύο ημέρες (η είδηση για τις βολές του στρατού μαθεύτηκε μόλις την Παρασκευή ή το Σάββατο) εν΄ τούτοις συσπειρώνει πάνω σε ένα ώριμο και δίκαιο αίτημα τους κατοίκους της περιοχής.

Τελικά ο στρατός τα μάζεψε και έφυγε φεύγει από το πεδίο βολής. Ο "τσαμπουκάς" του στρατηγού που είπε "εσείς εδώ και εμείς εδώ και όποιος αντέξει" δεν πέρασε. Τελικά αυτός που δεν άντεξε ήταν ο στρατός!
Μια νίκη που ανήκει στους κατοίκους της Άγρας και του Μεσοτόπου. Φυσικά δεν κερδήθηκε ο "πόλεμος" που είναι να φύγει το πεδίο βολής. Αλλά μια νίκη πάντα την χρειαζόμαστε!

Την ευθύνη της κινητοποίησης την έχει ο τοπικός περιβαλλοντικός σύλλογος της Αγρας «oι ανεμόμυλοι» που μεθοδικά «δουλεύει» αυτή την υπόθεση ακόμα και πριν το καλοκαίρι. Με μάζεμα υπογραφών, με παραστάσεις στο Δημοτικό και Νομαρχιακό Συμβούλιο, με ερωτήσεις στη Βουλή, αλλά από ότι φαίνεται πάνω από όλα, με συνεχή ενημέρωση των κατοίκων.

Μια πρωτοβουλία δηλαδή που ξεκίνησε, υποστηρίχτηκε και οργανώθηκε από τους ίδιους τους κατοίκους που πατάει γερά πάνω στο κοινό αίσθημα όλων των κατοίκων και που την κατάλληλη στιγμή μπόρεσε και συσπείρωσε όλο τον κόσμο στο συγκεκριμένο αίτημα «να μην γίνουν οι βολές» «φτάνει πια».

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα μάθημα για όλους μας και πρέπει να το διαβάσουμε καλά.

Ετικέτες ,

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εγγραφή σε Σχόλια ανάρτησης [Atom]

<< Αρχική σελίδα